Stanojević: Igraće ko zasluži 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana započinju takmičenje u ovosezonskom izdanju Kupa Srbije duelom šesnaestine finala sa Trajalom iz Kruševca, koji se igra u sredu (16.30) na stadionu u Humskoj.

Najavljujući duel sa timom koji trenutno zauzima prvo mesto na tabeli Srpske lige Istok trener Partizana Aleksandar Stanojević istakao je da je u pitanju ekipa za koju nastupaju iskusni fudbaleri i saopštio da za crno-bele neće igrati nekoliko standradnih prvotimaca.

– To je eliminaciona, kup utakmica i svima je jasno da nema popravnog. Izlazimo na teren u najjačem mogućem sastavu u ovom trenutku. Igramo protiv ekipe koja je u trećem rangu takmičenja i koja je prva u tom rangu. Imaju iskusne fudbalere koji su nastupali i u Superligi i u inostranstvu. Maksimalno smo motivisani i koncentrisani – rekao je trener crno-belih.

Za duel sa Kruševljanima Partizan neće moći da računa na fudbalere koji nastupaju za reprezentativne selekcije (Natho, Šćekić, Vujačić, Terzić, Milovanović i Baždar), kao i na povređenog Nikolu Štulića. Nemanja Jović je bio pozitivan na testu na koronavirus i propustiće prvenstveni duel sa Radnikom u nedelju i meč Lige konferencija sa Gentom u sredu.

– Bilo je planiramo da počnu Štulić, Milovanović ili Baždar u špicu, ali Nikola je povređen, a poslednja dvojica su u reprezentativnom programu. Videćemo ko će ući na teren umesto Rikarda, koji će sigurnu biti u startnoj postavi. Daj Bože da dođemo u situaciju da možemo da ga odmorimo. Veliki problem je što će nas biti 15, 16, bez odgovarajućih zamena, međutim, imam poverenje u ove momke – izjavio je Stanojević i najavio da se u tim vraća Siniša Seničanin, a da će Nemanja Stevanović biti na golu u svim utakmicama u Kupu.

Trener crno-belih osvrnuo se i na formu nekih mladih igrača, uz opasku da će igrati oni koji zasluže mesto u timu.

– Ne volimo da poklanjamo minute. Lazar Pavlović će igrati kad zasluži. Nije dobro radio u prethodnom peirodu, sad se vraća. Možda će dobiti šansu na prvenstvenoj ili evropskoj utakmici, ali samo ako zasluži. Što se tiče mladih igrača, radimo kako mislimo da je najbolje za klub. Nema veze da li se borimo za titulu, za mene su bile važne i one utakmice na kojima su se pojavljivali i Baždar i Milovanović.

Njih dvojica su malo pali u formi, nisu bili u ritmu, odlučili smo da igraju više utakmica za omladince, gde postižu golove. Dobiće šansu ako zasluže. Milovanović bi mogao da počne protiv Trajala, ali se vraća sa reprezentativne akcije, a u petak igra derbi. Prirodno je da forma mladih fudbalera varira, na njima je da se izbore, a na struci da ih usmeri i pojača rad – rekao je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari