Startovao Zrenjaninski maraton u dobroj atmosferi 1Foto: J.Nj.D.

Zrenjanin je danas domaćin maratonu i nekoliko pratećih trka koje se u okviru njega održavaju a najduža trka već je startovala u 9 časova, ispred Gradske kuće ovog grada.

Prijatnije spoljašnje temperature pogoduju trkačima, objašnjavaju organizatori, koji kažu da se prijavilo 700 učesnika iz šest zemalja.

Vladimir Stanar, član organizacionog odbora i predsednik Udruženja Maraton Tim, kaže da u Zrenjaninskom maratonu učestvuju i osobe sa invaliditetom.

„Za njih smo prošle godine posebno prilagodili stazu, i njihiva trka počinje u 10 časova. Izuzetno zanimljiva će biti i Trka sa osmehom za najmlađe, a organizujemo i Trku zadovoljstva na 7 kilometara, kao i štafetnu trku i polumaraton. Oko 15 časova biće održano proglašenje pobednika u svim kategorijama“, kaže Vladimir Stanar.

Srđan Neškovski, iz Udruženja “Maraton tim” objašnjava da je staza koncipirana tako da ne zatvara naselja kolektivnog stanovanja i da Zrenjaninci tokom održavanja trke mogu nesmetano da se kreću.

„Staza prolazi kroz “Malu Ameriku”, centar grada, zatim do “Lesnine”, kroz Ulicu Koče Kolarova i završava u centru, tako da ostali delovi u kojima su pretežno zgrade kolektivnog stanovanja nisu zatvorene. Staza je bezbedna za trkače, tu su policijske i medicinske službe i obezbeđenje“, kaže Neškovski.

Organizator Zrenjaninskog maratona je Sportsko udruženje Maraton Tim Zrenjanin a u okviru 2. Zrenjaninskog maratona organizuju se trke: maraton na 42,1 kilometra, polumaraton na 21,1 kilometra, trku za invelide, trku zadovoljstva na 7 kilometara, štafetnu trku na 3 puta 7 kilometara, kao i trku sa osmehom za najmlađe.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari