Stefan Juli ostvario istorijski uspeh u jedrenju 1Stefan prvi desno Foto: Jedriličarski savez Srbije

Reprezentativac Srbije u jedrenju u klasi „optimist“ Stefan Juil je ostvario istorijski uspeh osvajanjem zlata na prvenstvu Evrope u Bugarskoj, izjavio je danas predsednik Jedriličarskog saveza Srbije Svetislav Sviračević na konferenciji za novinare po povratku šampionata.

Ovo je istorijski uspeh, prva medalja u Evropi za Srbiju je velika i značajna stvar, rekao je on i podsetio da se trinaestogodišnji Stefan takmičio u konkurenciji 250 jedriličara u klasi dečaka do 15 godina.

U Srbiji imamo takmičare koji mogu da postižu ovakve rezultate, bez obzira što ovaj sport nije specificiran kao sport za medalju. Nadam se da će ova medalja doneti nešto bolje i očekujem da Olimpijski komitet Srbije uloži bar u medijsku promociju jedriličarstva.

Trener kluba AJK Radovan Drezga je izjavio da je od prvog trenutka znao da je Stefan šampion i da je bio siguran da će u Burgasu osvojiti medalju, istakavši da je on najzaslužniji za medalju, a svi stali su samo servis.

Stefan je na obali jedno dete a u čamcu drugo, rekao je on, dodajući da je reprezentacija otišla u Bugarsku nekoliko dana ranije da treniraju na velikim talasima, što im je puno značilo.

Stefan je na konferenciji za novinare rekao da je bilo naporno u Burgasu, ali da se dobro zabavio.

Dobra je bila konkurencija, trudio sam se i uspeo sam, rekao je on.

Selektor Miroslav Petković je rekao da nije lako biti ravnopravan sa drugima koji imaju bolje uslove i budžete i podsetio da su svi u jedriličarstvu volonteri koji se bave tim sportom iz entuzijazma. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari