Stojković: Gostovanje u Dablinu nije lako, ali došli smo da pobedimo 1foto Peđa Milosavljević Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da ni jednoj reprezentaciji nije lako da igra u Dablinu, ali da je Srbija došla da pobedi, preneo je Fudbalski savez Srbije.

„Želimo da pobedimo, ali je za mene još važniji način na koji ćemo to da učinimo. Dakle, stil igre. Prioritet je da igramo lep fudbal, da nastavimo sa napadačkom igrom kao na prethodnim utakmicama. Znamo da će biti veoma teška utakmica, ali daćemo sve od sebe da osvojimo nova tri boda“, rekao je Stojković.

On je dodao da mu je mentalitet igrača Irske poznat i da je to ekipa koja nikada ne odustaje od svog cilja.

„Veoma su koncentrisani, ozbiljni, respektuju taktičke zamisli svog selektora. Ali suština je da mi sutra budemo na našem nivou i neće biti bojazni za konačan rezultat”, rekao je Stojković.

Na pitanje da li će Aleksandar Mitrović biti spreman za meč selektor je rekao da se još uvek ne zna.

„Još uvek ne znamo da li će igrati sutra. Imamo još jedan dan, sačekaćemo i doneti odluku. Ako se bude dobro osećao i ako se doktor bude složio, konkurisaće za tim. Ali imajući u vidu prirodu njegove povrede, vrlo je neizvesno hoće li igrati“, izjavio je Stojković.

Mitrović je sa ostalim igračima odradio zvanični trening na stadionu Aviva, za razliku od Matije Nastasića koji ima problem sa povredom i nije trenirao.

Selektora Srbije raduje činjenica da reprezentativci Srbije bez problema prihvataju njegovu fudbalsku filozofiju.

„Nismo puno slavili posle Luksemburga. Odmah smo se okrenuli i fokusirali na narednog protivnika. Ako hoćemo da nastavimo naš san o Kataru 2022, moramo da pobedimo u Dablinu“, rekao je selektor Srbije.

Jedno pitanje irskih novinara se odnosilo i na kvalitete Dušana Tadića.

„On je veoma kvalitetan igrač. Zato sam ga i odredio za kapitena. Reč je o lideru Ajaksa i veoma bitnom igraču za našu reprezentaciju, Ja sam trener koji voli tehnički fudbal, a o Dušanovoj tehnici ne treba trošiti reči. Nadam se da će nastaviti sa ovakvom igrom i da će i dalje doprinositi pobedama Srbije“, izjavio je Stojković.

Srbija će sutra u Dablinu od 20:45 igrati protiv Republike Irske meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u petom kolu Grupe A.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari