Streljaštvo: Srebrna medalja Andrei Arsović 1

Srpska reprezentativska u streljaštvu Andrea Arsović josvojila je srebrnu medalju vazdušnom puškom prvog dana tradicionalnog „Trofeja Mladosti“.

Trofej se 40. put održava u Zagrebu, saopštio je danas Streljački savez Srbije. Arsović je za malo izgubila zlato: finalu je pogodila 206,5 krugova, a pobednica Lea Horvat (Mađarska) samo 0,2 više.

Pred odlučujući, 20. hitac finala takmičarka Partizana i njena rivalka iz Mađarske bile su izjednačene. Ni jedna ni druga poslednjom dijabolom nisu pogodile „desetku“, ali Horvatova je bila za nijansu bolja – 9,9 krugova prema 9,7 i osvojila zlato.

Arsović je u finale ušla kao druga u kvalifikacijama, sa 417,9 krugova.

Srbija je imala predstavnika i u finalu muškaraca puškom. Junior kragujevačkog „Čika Mate“ Stevan Jovanović je u kvalifikacijama pogodio sjajnih 625,4 kruga, što je za tri deseta dela kruga bolje od državnog rekorda Andrije Milovanovića.

„Trofej Mladosti“, međutim, ove godine ne ispunjava uslove za priznavanje rekorda po pravilima Streljačkog saveza Srbije (neophodno je učešće takmičara iz bar pet zemalja, a
u Zagrebu se nadmeću strelci četiri države).

Jovanović je u kvalifikacijama, u konkurenciji iskusnih rivala, zauzeo treće mesto. Na kraju je u finalu osvojio peto mesto.

Blizu finala bio je i Igor Čotra, koji je zauzeo devetu poziciju.

U nedelju, drugog dana „Trofeja Mladosti“ na programu su takmičenja vazdušnim pištoljem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari