Subotička škola trčanja pozvala građane na javni trening 1Foto: Škola trčanja Subotica (Fejsbuk)

Škola trčanja Subotica je povodom petogodišnjeg jubileja pozvala Subotičane na veliki javni trening koji će se održati u nedelju, 10. aprila, na Paliću, ispred Jahting kluba.

“Povodom petogodišnjeg jubileja, odlučili smo da na svečaniji način obeležimo ovaj dan, kao i da okupimo sve polaznike, simpatizere, ljubitelje trčanja na jednom mestu u okviru zajedničkog treninga”, navodi se u pozivu.

Prva generacija trkača je brojala 15 polaznika, a broj polaznika se kroz godine udvostručio i taj broj i dalje raste.

Škola trčanja je šestomesečni kurs sa tri treninga nedeljno koji imaj strukturu i kontinuiranost u cilju napretka pojedinca, budućeg rekreativca, a namenjen je uzrasnoj grupi od 18 do 66 godina.

“Program je osmišljen tako da mogućnost povrede svede na minimum i svi učesnici shodno svojim mogućnostima mogu da ga isprate, da bi na kraju kursa mogli istrčati bez problema po sat vremena ili prvi polumaraton”, navodi stručno obučeni trener Ildiko Fabo, koja vodi ove treninge.

Kako navodi, trčanje je aspekt, rad na sebi koji donosi puno kvaliteta u život pojedinca.

“Kroz školu trčanja želimo da doprinesemo stvaranju zdravijeg društva. Skup zadovoljnih i zdravih ljudi čine zdravo društvo. Naša misija je da radimo kako na telesnom tako i na duhovnom razvoju svih nas, a trčanje kao aktivnost je stvoreno za to”, navodi organizatorka treninga.

Škola trčanja Subotica želi da bude primer i inspiracija onima koji do sada možda nisu imali hrabrosti da se pokrenu, koji su možda samo navijali drugima.

“Želimo da budemo primer mlađoj generaciji, našoj deci, da ih osvestimo da fizička aktivnost mora da bude sastavni deo naših života”, ocenjuje Fabo.

Dodaje da su tokom ovih pet godina bili svedoci stotinama ličnih dostignuća, uspeha i pomeranja sopstvenih mogućnosti i granica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari