Superliga opet štedi večite rivale 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nastavlja se praksa odlaganja domaćih utakmica zbog evropskih mečeva.

Fudbalska Superliga Srbije samo što se zahuktala, a već se počelo s praksom izlaženja u susret Crvenoj zvezdi i Partizanu. Iako su i jedni i drugi napravili timove za igranje na više „frontova“, a fudbaleri imaju tek četiri prvenstvena meča u nogama, povlašćeni tandem sa Topčiderskog brda tražio je i dobio poštedu.

Branilac titule sa „Rajka Mitića“ neće se po kalendaru SLS, ovog vikenda, u Novom Sadu nadmetati za bodove sa drugoplasiranom Vojvodinom. S albijem zvanim opšti interesi, jer 3. avgusta počinje a sedam dana kasnije završava dvoboj trećeg kola kvalfikacija za Ligu šampiona sa jermenskim Pjunikom.

Posle dva remija i jednog poraza, sedmoplasirani Partizan je prolongirao duel sa Napretkom u Beogradu. Pravdajući se na isti način, tj tražeći vreme za oporavak između dva bitke sa kiparskim AEK-om u trećoj etapi trke za grupnu fazu Lige Evrope.

Na drugoj strani, Čukarički je odradio sve predviđene obaveze pre i posle eliminacije Rasing Uniona iz Luksemburga u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. I (još) nije tražio odlaganje susreta sa Spartakom, zbog obaveza u evropskom dvomeču sa Tventeom iz Holandije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari