Nju Orleans Sejntsi pobedili su Indijanapolis Koltse sa 31:17 (0:10, 6:0, 10:7, 15:0) i osvojili 44. Superbol, svoj prvi u istoriji.

Skoro cela Amerika je očekivala pobedu tima iz grada koji je 2005. opustošio uragan „Katarina“ i to se i desilo. Duel dva najbolja kvoterbeka u ligi pripao je Druu Brisu koji je sjajno odigrao, posebno u drugom poluvremenu i zasenio MVP Pejtona Meninga (napravio jednu grešku koja je i donela pobedu „Svecima“).

– Verovali smo u sebe i znali smo da je ceo grad, a možda i cela država iza nas. Dugo sam pokušavao da zamislim ovaj trenutak koji je bolji nego što sam očekivao – rekao je kvoterbek „Svetaca“ Dru Bris.

Sejntsima je ovo bilo prvo učešće u završnoj borbi za titulu NFL šampiona, za razliku od Koltsa koji su trofej Vinsa Lombardija osvajali 1970. i 2006. godine. Inače, finalisti su ostvarili najbolje učinke tokom regularnog dela sezone u kome je ekipa iz Indijanapolisa bila prva (sa samo dva poraza). Iako su „Sveci“ bili najefikasniji tim lige sa 510 postignutih poena, kladionice su smatrale njihove protivnike favoritima i predviđale pobedu „koltova“. U prilog prognozama išlo je i kretanje rezultata tokom utakmice, jer su posle prve četvrtine Koltsi vodili sa 10:0, na poluvremenu je bilo 10:6, a posle treće četvrtine 17:16. Do preokreta je došlo u poslednjoj četvrtini, koju su Sejntsi dobili sa 15:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari