Svetislav Pešić na Finsku ide bez jednog od junaka Mundobasketa 1Foto: Starsport

Selektor Srbije odredio sastav reprezentacije koji će nastupiti na večerašnjem meču sa Finskom (hala „Aleksandar Nikolić“, 20.00) na startu kvalifikacija za plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

Oformio je selektor Svetislav Pešić veoma kvalitetnu ekipu za početak kvalifikacija, iskoristivši dogovor Fibe i Evrolige.

Uvrstio je na širi spisak čak desetoricu evroligaša, a pred večerašnji duel sa Finskom u hali „Aleksandar Nikolić“ morao je da spisak kandidata zaokruži na dozvoljenih dvanaest.

S tim u vezi, odlučio je sjajni stručnjak da u civilu ostavi Ognjena Dobrića, Uroša Trifunovića i Aleksu Uskokovića.

Ako se za Trifunovića i Uskokovića negde i očekivalo da bi mogli da budu prekobrojni, izostavljanje Dobrića jeste iznenađenje, pogotovo ako se sagleda u kontekstu njegove uloge i doprinosa koji je dao u dresu reprezentacije na Mundobasketu prošle godine.

Dobrić jeste imao porblema sa povredom skočnog zgloba, ali se od povrede oporavio i vratio u sastav Virtusa.

Popularni Šegi u takmičarskom je ritmu već više od mesec dana i s tim u vezi njegov izostanak za meč sa Finskom predstavlja iznenađenje.

Nije isključeno da će Dobrić biti u avionu i u sastavu za duel u Tbilisiju protiv Gruzije koji je zakazan za ponedeljak u 18 časova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari