Tadić ne beži od surove istine: Normalno je da nam zvižde 1EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Kapiten Ajaksa u ime tima prihvata kritike za katastrofu protiv Napolija – 1:6.

Poraz je poraz, ali ne bole svi isto, pa će u klubu iz Amsterdama dugo brideti obrazi zbog gomile golova primljenih u duelu trećeg kola Lige šampiona.

„Počeli smo dobro, poveli 1:0 ali onda smo napravili dve, tri greške i već je bilo 1:3 i potpuno drugačija utakmica. Pokušali smo i na početku drugog poluvremena ali kada je bilo 1:4, utakmica je bila završena.

Izgubiti 1:6 je nedopustivo. Ne valja ni za samopouzdanje, cela svlačionica je klonula. Odmah sutra moramo da vidimo šta je pogrešno i da dignemo glave. Neće biti lako ali mora da bude tako“, priznao je Dušan Tadić nakon duela sa gostima iz Italije.

Letos su redove Kopljanika napustili Antoni, Ale, Martinez, Onana, Mazraui, Gravenberh, Taljafiko… što bi mogao biti jedan od faktora loše timske forme ove sezone.

„Izgubili smo letos sedmoricu ili osmoricu bitnih igrača koje nije lako zameniti. Potrebno je vremena da se opet naprave automatizmi u igri. Taj proces još traje. Moramo da shvatimo kako da opet iskoristimo kvalitet.

Vreme je da se pogledamo u ogledalo. Kada dođu ovako teški trenuci, moramo da se vratimo nekim osnovama. Primali smo golove veoma lako. Naravno da su oni dobar tim, ali i mi smo. A to nismo pokazali“, ne poriče očiglednu krizu holandskog velikana srpski reprezentativac.

Mnogo se priča i o njegovim partijama, jer nisu nikada bile slabije od povratka ovog sjajnog veziste u Erediviziju .

„Imao sam dobre i loše partije. Igram na drugačijoj poziciji koja je nešto novo za mene, ali ne želim da tražim izgovore. Prethodne četiri godine sam igrao levo ali nije na meni da odlučujem o tome.

Sada pričamo o tome jer su rezultati loši i gubimo. Da kojim slučajem pobeđujemo, rekli biste da je to dobra pozicija za mene. Najvažnije je da svi opet počnemo da igramo kao tim“.

Ajaksovi navijači nisu ni Tadića poštedeli zvižduka, iako su ga prošlih sezona veličali zbog svega što je učinio za taj klub.

„Svima su zviždali. Znamo svi koliko je ovo veliki klub. Ovo je normalno jer niko nije srećan kada gubi. Jako bolan poraz za sve koji vole Ajaks. Moramo da rešimo probleme jer sezona je dugačka“, ne gubi nadu Tadić nakon meča u kom je protivnik čak 26 puta šutirao prema golu Kopljanika, a on zbog dva žuta kartona ranije izašao sa terena.

Posle tri runde, Ajaks je treći u grupi A, sa tri boda, iza Napolija (9) i Liverpula (6). Glazgov Rendžers još stoji na buli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari