Talentovani hrvatski trener: Voleo bih da Đoković osvoji 30 grend slemova i svima se naruga 1

Antonio Veić zadužen je za karijeru trenutno najboljeg kineskog tenisera.

Poznato je da Novak Đoković uživa veliku popularnost i u Hrvatskoj.

Saradnja sa Goranom Ivaniševićem samo je doprinela još većoj pažnji tamošnje javnosti kada su igre i nastupi srpskaog asa u pitanju.

Među hrvatskim teniskim pregaocima sve je više trenera koji su cenjeni u svetskim okvirima.

Jedan od njih je i Antonio Veić koji sarađuje sa najboljim kineskim teniserom Džidženom Džangom koji je trenutno 48. na ATP listi.

Razgovarajući o igračkim dometima svog „štićenika“ Veić je pričao i i o uspesima Novaka Đokovića.

– Najbolji je na svetu! Realan sam! Uvek sam zbog stila tenisa koji sam igrao, bio bliži Rafi. Nadal mi je bio idol, ali jednostavno Nole je napravio nešto što verovatno nikada niko neće moći da obori. Neću reći sigurno nikada jer ne znamo šta nas čeka, ali presrećan sam što sam bio u eri kada je on postizao svoje uspehe. Ja sam rastao i uz Gorana Ivaniševića, tako da mi je predivno da vidim da je i Goran uz njega. Od srca bih voleo da osvoji 30 gren slemova i da se naruga svima.

Veić se iznedio nedavnim ishodom polufinala na Australijan openu.

– Nisam mislio da će da izgubi od Sinera, prete mu ti mladi, ali još uvek nisu na njegovom nivou. Ja i dalje mislim da kada Nole ima svoj dobar dan, dakle ne odličan, nego dobar, da će pobediti mlade igrače. Pogotovo u tri dobijena seta.

Hrvatski stručnjak smatra i da će biti zanimljivo videti kako će se odvijati sezona Novaka Đokovića kada nije osvojio prvi grend slem u takmičarskoj godini.

– Sve ove godine je počinjao sa osvojenom Australijom, pa mu je možda bilo i psihološki lakše da igra celu sezonu jer je već znao da ima jedan gren slem u džepu. Sada će biti zanimljivo kada nije osvojio Melburn. Da li će mu biti malo teže? Mada ako je Nole Nole, onda je opasan. Voleo bih da vidim i opet Rafu na terenu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari