Dragana Rakić: Telekom od KK Crvena zvezda otkupio sezonske karte, pa ih poklanjao simpatizerima SNS, Čović troši novac građana da bi se takmičio sa Partizanom 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„U svojoj nameri da se takmiči sa gradskim rivalom, Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda, očito da ne preza ni od zloupotreba javnih sredstava. Kako drugačije objasniti ujdurmu oko prodaje sezonskih karata i činjenicu da je košarkaški klub Crvena zvezda neverovatnom brzinom i magijom prodala više od 12.000 sezonskih karata“, piše u saopštenju koje je objavila zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić.

„Kako je to moguće? Moguće je, ako uz sebe imate resurse državnog Telekoma iz kog se redovno ispumpavaju pare. Moguće je ako iza sebe imate podršku vladajuće stranke kojima zauzvrat poklanjate mesta na tribinama. Da se razumemo, poznajem mnogo ljudi koji se raduju uspesima KK Crvena zvezda, ali isto tako znam da bi se mnogi postideli kad bi shvatili da čovek koji vodi ovaj klub ne bira sredstva kako bi nadmašio gradskog rivala. I to ne na terenu, već na tribinama“, tvrdi narodna poslanica u Skupštini Srbije, i dodaje:

„Ako je Partizan prodao nekoliko hiljada (kažu 16 hiljada) karata, je li i zadatak Crvene zvezde da proda toliko? Zašto je to važno? Zašto su nečije ambicije iznad javnog interesa? Zbog čega se prikazujete uspešnima trošeći naše pare? Sve su to pitanja na koja bi neko morao da odgovori, jer činjenica je da je KK Crvena zvezda prodala daleko manje sezonskih karata nego što je prikazala zvanično i da je u priču ušao i državni Telekom koji je ostatak karata otkupljivao i poklanjao mahom simpatizerima i članovima Srpske napredne stranke? Zbog čega? Šta ćemo mi to gledati ove sezone na tribinama? Da li će to biti skup navijača Zvezde ili mini mitinzi Srpske napredne stranke“.

Dragana Rakić tvrdi da Čović troši novac građana Srbije kako bi stvorio lažnu sliku da je veliki broj navijača Crvene zvezde zainteresovan za košarku.

„Ako vam navijači nisu zainteresovani za košarku, prihvatite to i nemojte trošiti novac građana Srbije na stvaranje lažne slike o sebi. Uostalom, da je bilo drugačije i da su karte uzeli pravi navijači, sasvim sigurno bi mediji bili preplavljeni fotografijama redova ispred blagajni. To nismo videli, ali zato ćemo na tribinama ove sezone gledati mini mitinge SNS. Nek nam je sa srećom“, zaključuje Rakić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari