Teniser koji se onesvestio u Majamiju: Gledao sam video-snimak nekoliko puta, jer se ne sećam pada (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Francuski teniser Artur Kazo (21), koji na svetskoj listi zauzima 74. mesto, onesvestio se na meču prvog kola kvalifikacija za turnir iz masters serije u Majamiju.

Sručio se na teren u iščekivanju da njegov zemljak Harold Majo (144) servira u četvrtom gemu trećeg seta, pri vođstvu Kazoa s 2:1.

„Nisam mogao da vladam svojim telom. Imao sam poteškoće da odgovaram na pitanja lekara jer nisam osećao ni svoje usne. Hteo sam da odem do stolice. Pošto sam video da tonem, mislio sam da čučnem, ali sam pao. Pada se i ne sećam. Gledao sam video-snimak tog trenutka nekoliko puta“, izjavio je Kazo za „Ekip“.

 

Hitno je prevezen u bolnicu na rehidrataciju. Slom je doživeo najverovatnije zbog vrelog i sparnog vazduha jer se igralo na 31 stepen Celzijusa.

Pod nadzorom je medicinskog osoblja Francuske teniske federacije.

Kazo je na Australijan openu, debitujući na prvom turniru za grend slem u sezoni, savladao Lasla Đerea u prvom kolu s 3:2 u setovima.

Majo se izborio za učešće u glavnom žrebu u Majamiju, jer je u drugoj rundi predtakmičenja pobedio Belgijanca Davida Gofena (106) sa 7:6 (7:5), 6:2.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari