Test za Zvezdu u Ljubljani 1Branko Lazić foto: Srđan Stevanović /Starsport

Utakmicama 17. kola ovog vikenda nastavlja se ABA liga, a najvažnija vest je da je samo jedna utakmica odložena, i to duel između Partizana i Cibone.

Regionalno takmičenje preležalo je omikron mutaciju virusa korone u prethodna tri kola, kada je otakazano 13 utakmica od ukupno 21 koliko je trebalo da se odigra.

Derbi ove runde igra se u Ljubljani gde u ponedeljak (18.00) Cedevita Olimpija dočekuje Crvenu zvezdu, kojoj će ovo biti prvi meč u regionalnom takmičenju posle pauze od 22 dana. Čak deset igrača, trener Radonjić i svi članovi stručnog štaba crveno-belih su u ovom periodu bili zaraženi i biće zanimljivo videti da li se pauza odrazila na formu šampiona ovog takmičenja.

– Svi se osećamo dobro, počeli smo da treniramo pomalo, da se vraćamo u trenažni proces i formu. Nije lako posle sedam dana ležanja, ali mislim da ćemo se, kako vreme bude odmicalo, vratiti na onaj period pre korone– rekao je kapiten crveno-belih Branko Lazić.

Prvi stručnjak Zvezde Dejan Radonjić saopštio je da su svi igrači počeli da treniraju, ali da je zabrinut kako će njegova izgledati na terenu posle duge pauze. Lazić smatra da se ekipa mora prilagoditi ovakvim okolnostima.

– Morali smo da mirujemo i nije bilo govora ni o treningu kod kuće, i zaista je izuzetno teško vratiti se u takmičarski ritam. Šta da radimo, trenutno je takva situacija svuda i moramo na to da se naviknemo. Bilo je tako i prošle godine i ove, ali mislim da ćemo uspeti da se vratimo i da se izborimo sa tim na kraju – istakao je Lazić.

Kiks Partizana u duelu sa Megom mogli bi da iskoriste timovi iz vrha tabele i da dodatno učine zanimljivom borbu za prva četiri mesta.

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja FMP ima tri utakmice manje od crno-belih, a eventualnim trijumfom u subotu na gostovanju Mornaru u Baru dodatno bi se približili Partizanu.

Veliki problem za ekipu iz Železnika može da predstavlja podatak da zbog velikog broja zaraženih igrača nije odigrala zvaničnu utakmicu još od 26. decembra. Trener Nenad Stefanović kaže da će FMP nastupiti kompletan ali da ne zna u kakvoj je formi njegov tim.

– Prva utakmica za nas od početka sezone gde zaista ne mogu da iznesem svoja očekivanja iz objektivnih razloga, bez želje da pravim bilo kakav alibi. Mi smo skoro 30 dana bez zvanične utakmice, a ako uzmemo u obzir da smo imali i pre toga veliki razmak do utakmice sa Crvenom zvezdom, otprilike u 40 i nešto dana će nam ovo biti druga utakmica. Bila kakva predviđanja i moja očekivanja bi bila čisto nagađanje. Ono što je meni važno je podatak da idemo u punom sastavu u Bar. Oni su u u dobroj formi, pobedili su mislim šest od poslednjih osam utakmica, a ne samo da su pobedili već i igraju i izgledaju odlično. S obzirom na njihov nivo igre, mislim da su veliki favoriti. Želimo da vidimo gde smo i na čemu bi trebalo da radimo – rekao je Stefanović najavljujući meč sa Mornarom.

Ekipa iz Bara je bila u seriji loših rezultata na početku sezone, ali je u poslednja dva meseca uspela da veže nekoliko važnih pobeda. Trener Mornara Mihailo Pavićević smatra da će u duelu sa FMP biti presudno to kako njegov tim bude odigrao u odbrani.

– Očekuje nas teška utakmica protiv FMP-a koji je najprijatnije iznenađenje ABA lige ove sezone i rezultatski, i igrom. Komplimenti zbog toga mom mladom kolegi Nenadu Stefanoviću kome se smeši lijepa budućnost u ovom poslu. Njegov tim igra svih 40 minuta sa istom energijom, moramo da odigramo  i odbranu i napad sa idejom o pobedi. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka i nastaviti lepu seriju iz decembra i s početka januara. Otežavajuća okolnost u tom smislu je da nismo odigrali utakmicu tri nedelje ali u istoj situaciji je i naš rival tako da nema kukanja – izjavio je Pavićević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari