Timoščuku zabranjen ulaz u Ukrajinu na 10 godina 1foto EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je dekret za sankcije za više od 100 ljudi iz javnog života.

U pitanju su osobe koje su odbile da osude ruski napad na Ukrajinu i koje će zbog toga snositi posledice. Među njima je i Anatolij Timoščuk, rekorder po broju nastupa za ukrajinsku fudbalsku reprezentaciju.

Timoščuka je još u martu ukrajinski fudbalski savez izbrisao iz registra igrača ukrajinske reprezentacije uz napomenu da to radi zbog saradnje sa okupatorima. On je posle napada Rusije na Ukrajinu ostao u Rusiji da radi kao trener u Zenitu iz Sankt Peterburga i zbog toga je u domovini ostao i bez trenerske licence, piše Sport Klub.

Dekretom koji je potpisao ukrajinski predsednik Timoščuk ne sme da uđe u Ukrajinu deset godina. Osim toga, zamrznuta mu je sva imovina i nikad se više neće smeti da se bavi fudbalom u zemlji čiji je rekorder po broju utakmica sa 144 odigrane utakmice.

U bogatoj igračkoj karijeri Timoščuk je igrao za Šahtjor, Zenit, Bajern i Kairat. Najveći trag ostavio je u Bajernu, s kojim je osvojio Ligu šampiona i tri titule Bundeslige.

Sa Zenitom je dva puta bio prvak Rusije, a sa Šahtjorom tri puta prvak Ukrajine. Svoje uspehe sa Bajernom i Zenitom slavio je ogrnut ukrajinskom zastavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari