Tobi ne veruje glasinama, uzda se u procenu Sferopulosa 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Amerikanac odigrao korektan meč u trijumfu Crvene zvezde nad Makabijem (92:98).

Crveno-beli su do prve ovosezonske evroligaške pobede u „gostima“ stigli igrajući u „svojoj“ hali „Aleksandar Nikolić“.

Makabi je u nekadašnjem Pioniru ugostio Crvenu zvezdu koja je na delu osetila kako je igrati protiv jedne od najslabijih odbrana u tekućoj takmičarskoj godini.

Miloš Teodosić počastio je malobrojne svedoke istorijskom partijom i dabl-dablom koji će se izvesno vreme prepričavati.

Sa 27 poena i 14 asistencija odigrao je simultanku protiv Makabija, izjednačivši lični evroligaški rekord po broju uspešnih dodavanja na jednoj utakmici.

Benefite njegove virtuoznosti osetili su gotovo svi saigrači, među kojima je bio i Majk Tobi.

Najslabija karika u centarskoj liniji srpskog velikana, Tobi je u drugoj deonici podsetio zvezdašku javnost kakva se produkcija očekuje od inostranog igrača na poziciji petice.

Reprezentativac Slovenije je svih dvanaest poena ubacio u drugih deset minuta, od kojih dve trojke. Bio je konstatno prisutan i na ofanzivnom skoku, a njegovu rolu je posle meča pohvalio i sam Miloš Teodosić.

Ipak, da bi se pojačanjem mogao nazvati, Tobi bi trebalo da u kontinuitetu pruža slične partije i da barem napadačkom produkcijom delom izniveliše očigledne defanzivne nedostatke, koji su i laicima uočljivi.

Dolaskom Fredija Gilespija (prav evroligaškog nastupa steći će posle 17. kola) stvorila se poprilična gužva na poziciji pet, koja je i bez doskorašnjeg igrača minhenskog Bajerna bila bezrazložno velika, a s obzirom na to da Tobi nije u stanju da sekvencionalno igra na mestu krilnog centra, povela se priča o tome da bi uskoro mogao da napusti Crvenu zvezdu.

Verovatno bi takva procena imala više smisla da Amerikancu, još uvek, leđa ne čuva sam šef struke Janis Sferopulos koji je u poslednjih nekoliko dana više puta ponovio da računa na reprezentativca Slovenije.

Uprkos tome, u javnosti se dan pre meča sa Makabijem pojavila informacija da je Tenerife veoma zainteresovano da ga angažuje.

– Ljudi svašta pričaju, ali ne obazirem se na te priče – kratko je poručio Tobi posle meča sa Makabijem.

Prošlosezonski košarkaš Barselone u Crvenoj zvezdi ima sjajnu platu od nekih 80.000 evra mesečno i to je sigurno dodatni razlog zbog kojeg mu se ne žuri sa promenom sredine.

Iako Sferopulos tvrdi da u Tobiju vidi kvalitetno rešenje pod košem, ugovor sa crveno-belima ostaće validan samo u slučaju da u kontinuitetu ponavlja partije nalik izdanju protiv Makabija.

– Sad se osećam dobro, uvek je dobro kada šutevi ulaze. Kada pogodite prvi to vas opusti, verujem u sebe i znam da mogu mnogo da dam timu. Saigrači mi veruju, trener takođe i to je najbitnije, da bez obzira na sve ostanemo ujedinjeni – optimista je Tobi.

Već narednog četvrtka u Atini, Amerikanac će imati prilike da u direktnim duelima sa Matijasom Lesorom i Konstantinosom Mitogluom pokaže zvezdašima da izdanje protiv Makabija nije bilo slučajnost, odnosno splet srećnih okolnosti i neverovatnog igračkog performansa Miloša Teodosića.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari