Toko Šengelija "garancija" puta ka Evroligi 1epa09498551 CSKA Moscow's Tornike Shengelia (L) in action against Milan's Kaleb Tarczewski (R) during the Euroleague basketball match between Armani Exchange Milan and CSKA Moscow at Assago Forum in Milan, Italy, 30 September 2021. EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Virtus je maksimalno iskoristio situaciju u CSKA i posle Danijela Heketa iz Moskve je angažovao i Tornikea Šengeliju. Sa dvojicom odličnih igrača, velikan iz Bolonje sada je, sasvim sigurno, percipiran kao prvi favoritu za osvajanje Evrokupa, samim tim i plasmana u Evroligu.

Šengelija je bio prvi košarkaš koji je, odmah po izbijanju ratnih sukoba u Ukrajini, napustio CSKA i putem društvenih mreža pružio podršku ukrajinskom narodu.

Prvobitno je demantovao vesti iz Gruzije da je raskinuo ugovor sa CSKA i odselio se u Španiju, ali je njegov potez jasno ukazao na to da povratka na staro više neće biti.

Njegov primer kasnije je sledilo većina igrača „armejaca“ među kojima se Danijel Heket prvi dogovorio sa Moskovljanima o raskidu saradnje, posle čega je potpisao ugovor sa Virtusom.

Nedugo zatim, a par sati nakon istekao prelaznog roka u Evrokupu, klub iz Bolonje pojačao je i sam Šengelija.

U Virtusu nisu otkrili na koji je period odlični gruzijski košarkaš potpisao obavezujuću saradnju.

„Nemam reči kojima bih iskazao moj lični osećaj zahvalnosti našem predsedniku Masimu Zanetiju za ovu poslednju operaciju na tržištu transfera . Toko dodatno povećava tehničku vrednost našeg tima i iskustvo kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou“, poručio je Luka Baraldi, izvršni direktor Virtusa.

Šengelija se u dresu Baskonije afirmisao kao jedan od najboljih visokih igrača Evrolige. U Moskvu je stigao jula 2020. godine, kada je stavio paraf na trogodišnju saradnju. U tekućoj sezoni upisao je 15 nastupa u Evroligi (imao i problema sa povredom) i prosečno beležio 12,7 poena, 4,7 skokova i 2,5 asistencije po utakmici (prosečan indeks 14,1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari