Toni Kukoč o večitom pitanju: Željko bi u NBA sigurno uspeo, ali ne znam da li bi igrači istrpeli njegov način komunikacije 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Čuveni as jugoslovenske i hrvatske košarke gostovao je na utakmici Partizana i Olimpijakosa (69:74).

Crno-beli nisu uspeli da savladaju atinskog velikana, čime bi napravili značajan iskorak ka mestu u plej-inu Evrolige.

Porazom su u značajnoj meri zakomplikovali situaciju posebno jer više ništa ne zavisi od njih. Efes je nakon trijumfa u Vitoriji na pobedi više, osamio se na 10. mestu (15-17) i na dva kola pre kraja ligaškog dela ima jasnu računicu.

Lepe scene viđene su sinoć u Beograskoj areni kada su navijači Partizana gromkim aplauzom pozdravili specijalne goste Tonija Kukoča i Dina Rađu, čuvene jugoslovenske i hrvatske košarkaše.

Nekada sjajni tandem splitske Jugoplastike boravio je u Beogradu zbog promocije dokumentarnog filma „Magična sedmica-Toni Kukoč“ iskoristivši priliku da uživo pogleda dobar meč između Partizana i Olimpijakosa.

Organizator njihovog gostovanja bio je Sportklub i upravo je posle meča Toni Kukoč rado podelio sa javnošću svoje utiske i razmišljanja razgovarajući sa novinarima pomenute televizije.

Jedan deo razgovora bio je posvećen liku i delu Željka Obradovića.

– Drago mi je što je tako. Nije tajna da je on možda i najbolji trener, pogotovo u poslednjih 20 godina. Znao je košarku i kad je bio plejmejker reprezentacije. Nema dileme o kakvom se treneru radi. Ima puno igrača koji su samo igrali, ali on je bio zainteresovan i za trenerski posao.

S obzirom na to da je godinama uspešno igrao za Čikago Bulse, izgradivši prijateljstvo sa Majklom Džordanom,  Kukoč je bio upitan i da li bi Obradović kao trener bio uspešan u NBA ligi.

– Ne sumnjam da bi on uspeo i tamo. Ako se uzme njegovo košarkaško znanje – sigurno bi uspeo. Ako se uzme njegov način komunikacije, ne znam da li bi igrači u Americi istpeli to. Ali to je onda do njih. Igrači su danas malo razmaženi, meni se čini. Što više para imaju, sve im se manje igra košarka – utisak je višestrukog NBA šmapiona sa Čikago Bulsima.

Naravno, ogroman aplauz navijača u Beogradskoj areni nije ostavio ravnodušnim Tonija Kukoča.

– Hvala im na tome. Svaki put su me sjajno dočekali u Beogradu. Atmsofera je bila samo takva. Svi igrači imaju želju da igraju dobro u ovakvoj atmsoferi, ali ne može uvek da se pobedi. Imao sam osećaj da Partizan kontroliše utakmicu, bilo je 13 razlike i pomalo su me iznenadila nonšalantna dodavanja i izgubljene lopte. Agresivnom odbranom Olimpijakos je okrenuo meč na svoju stranu. Partizan je posle izgubio ritam.

Kukoč je angažovan u Bulsima kao skaut i vrlo je aktivan tokom sezone u NBA ligi. S tim u vezi, nije u mogućnosti, a veorvanto ni nema neku veliku želju da pomno prati dešavanja u Evroligi.

– Pogledam po neku utakmicu, u NBA još traje sezona, nemam neku veliku želju. Mislim da je poslednja utakmica Evrolige koju sam gledao bila ona od prošle godine između Partizana i Reala u plej-ofu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari