Trener Reala Karlo Ančeloti optužen za navodnu poresku prevaru u Španiji 1Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Špansko tužilaštvo optužilo je trenera Real Madrida Karla Ančelotija za navodnu poresku prevaru, tvrdeći da je koristio lažne kompanije da sakrije delove svog prihoda tokom prvog mandata u tom fudbalskom klubu pre jedne decenije.

U današnjem saopštenju navodi se da tužilaštvo optužuje 64-godišnjeg italijanskog trenera po dve tačke za poresku prevaru, za koje se dobija kazna od četiri godine i devet meseci zatvora, odnosno da je utajio milion evra 2014. i 2015. godine.

Tužioci tvrde da je u tom periodu Ančeloti prijavio samo prihode od Real Madrida, a da nije prijavio prihode od prava na fotografije. Optužili su ga da je uspostavio „zbunjujući“ sistem lažnih kompanija kako si sakrio dodatnu zaradu.

Ančeloti je od 2013. do 2015. godine trenirao Real Madrid, u koji se vratio 2021.

On je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji fudbala. Jedini je trener koji je osvojio četiri titule u Ligi šampiona, dva puta sa Realom i dva puta sa Milanom i jedini je trener koji je osvajao šampionske titule u Engleskoj, Španiji, Italiji, Nemačkoj i Francuskoj.

Španija goni brojne fudbalske i trenerske zvezde koje nisu platili porez, među kojima su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, koji su proglašeni krivim za prevaru, dok je krivicu priznao trener Žoze Morinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari