Tri boda i ništa manje 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Paralelno sa „utakmicama“ na tržištu fudbalera, za što bolju kupovinu tuđih i prodaju svojih igrača, Crvena zvezda igra za bodove u domaćem prvenstvu, pa posle lagane pobede nad niškim Radničkim (4:0), u novom domaćinskom meču na „Rajku Mitiću“, odbranu titule nastavlja protiv Kolubare.

S oreolom već viđenog slavljenika, pošto se prošlosezonski superligaški debitant baš ni u čemu ne može meriti sa našim najtrofejnijim klubom, pa ni u broju datih i primljenih golova u njihova dva jedina dosadašnja duela, jer je postigao samo jedan za tih 180 minuta, a čak 10 puta vadio loptu iz mreže.

Milan Pavkov i Mirko Ivanić, po dva puta, a po jednom El Fardu Ben, Aleksandar Dragović i Marko Lazetić „tukli“ su Lazarevčane u njihovoj kući, da bi Milan Rodić, Ben i Ohi Omojuianfo to učinili sledećom prilikom i svi su oni, osim prodatog Lazetića, još na okupu i voljni da nanesu rivalu prvi poraz u takmičarskoj 2022/2023, jer je Kolubara prethodnog vikenda odigrala nerešeno sa Radničkim 1923 (1:1).

– Svako prvenstvo je posebno i svako je za sebe. Kolubara nije ista, a ni mi. Svaka utakmica je zahtevna, prednost je što smo imali “dugu” nedelju, mogli smo da odmorimo, radimo i da na “miru” spremimo utakmicu. Put nam je jasan. Prve dve utakmice kod “kuće” i otvaranje prvenstva mora da bude sa maksimalnim brojem bodova. To nam je cilj i tome težimo – smatra trener favorita Dejan Stanković, kom je u prirodi posla da prikupi aktuelne podatke o gostima.

– Odigrali su dosta korektnu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca. Mogli su i bolje da prođu. Siguran sam da na svom terenu igraju jedan stil fudbala, u gostima je možda isti, ali malo defanzivniji. Kao celina i tim imaju jasne ideje, zajedno sa Dejanom Đurđevićem koji je takmičarski trener, kao i tokom karijere borac, zna da motiviše, pripremi ekipu na najbolji način. Od e ekipe Kolubare očekujem jak otpor – navodi šef stručnog štaba srpskog prvaka, koji za ovu priliku ne može da računa jedino na štopera Pankova, a bonus igrač opet će mu biti defanzivac Strahinja Eraković

Strateg crveno-belih prati započete kvalifikacije za Ligu šampiona, ali tvrdi da nema posebnih želja kada je u pitanju određivanje parova 3. kola, sledećeg ponedeljka, jer nema nikoga ko bi ih ispunio, bilo kom pa ni njemu.

– Dosta puta smo pričali pred žreb koga bi želeli, pa taj neko dođe i ispostavi se da nije tako kako smo gledali na papiru. Bitno je da mi budemo spremni za bilo kog protivnika – zaključio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari