Ivana Španović, Dragana Tomašević i Tatjana Jelača odlično su započele takmičenje na 20. prvenstvu Evrope u atletici pošto su posle jučerašnjih kvalifikacija izborile plasman u finale.

Najbolja srpska skakačica udalj Ivana Španović plasirala se u finale na svom debitantskom nastupu na seniorskom Evropskom prvenstvu za atletičare. Ona se u finale u Barseloni, koje je na programu u sredu od 20 časova, plasirala skokom od 6,63 metra i tako zauzela ukupno 11. mesto u kvalifikacijama.

– Nezapamćeno je da sa ovako dobrim rezultatom Srbija „otvara“ šampionat Evrope. Takmičila sam se sa ogromnom tremom pa sam teško podnela nadmetanje za ulazak u finale. Bila je to prava i napeta borba u kojoj su ljubitelji atletike uživali do poslednje serije. Nadam se da je ovako napeto bilo samo u kvalifikacijama i da će u finalu biti mnogo lakše – rekla je Španovićeva nakon ulaska u finale.

Srbija će učesnika u finalu imati i u bacanju diska zahvaljujući Dragani Tomašević. Ona je odličnim hicem od 59,24 metara osvojila prvo mesto u kvalifikacijama, što je za čak 26 centimetara bolji rezultat od drugoplasirane Litvanke Zinaide Sendruite. Finale ove discipline na programu je u sredu od 18.30 časova.

– Dobro sam se osećala, uopšte nisam imala tremu i strah od rezultata. Proteklih godina stalno sam očekivala veliki rezultat, pa se desi nešto što nismo planirali. Zadovoljna sam i spremna očekujem finale – zaključila je Dragana Tomašević.

Tatjana Jelača je sinoć u trećem pokušaju bacila koplje na daljinu od 56,89 što joj je bilo dovoljno za deveto mesto u kvalifikacijama i plasman u završnicu takmičenja. Finale je predviđeno za četvrtak u 20.40.

Danas prepodne startuje desetoboj, gde našu zemlju predstavljaju Igor Šarčević i Mihail Dudaš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari