Trinkijeri dirnut dočekom u Beogradskoj areni: Ovo što sam večeras doživeo vredi više od bilo koje titule 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nekadašnji trener Partizana oduševljen načinom na koji je večeras dočekan, zbog čega je sigurno lakše „svario“ poraz Žalgirisa u 23. kolu Evrolige (81:72).

Nije se na gospodski način rastao sa Partizanom, kada je odlučio da pređe u Bajern.

Na kraju je svoja potraživanja zatražio i preko suda što je razočaralo rukovodioce kluba iz Humske.

Verovanto je i zbog toga Andrea Trinkijeri strepeo kako će večeras biti dočekan od strane navijača Partizana, ali mu je sigurno alknulo kada je video aplauze upućene njegovom liku i delu.

– Neko može ceo život da radi, može da osvaja trofeje, da zaradi puno novca, ali ovo niko ne može da ti da. Ovo vredi mnogo više od svakog rezultata i svake titule. Zahvalan sam, moje srce uvek će biti ovde – delovao je Trinkijeri dozirano patetično.

Sumirajući utiske o samoj utakmici, apostrofirao je nedostatak još jednog igrača u napadu koji bi pomogao Kinanu Evansu, ubedljivo najboljem pojedincu u gostujućem timu.

– Nedostajao nam je još jedan igrač da pomogne u ofanzivi. Pantera smo zaustavili, ali Doužera nismo. Utrpao nam je 23 poena. To je bio ključ. Jednostavno, nismo našli način da ga zaustavimo. Moraš uvek da znaš gde je početak problema. Šutirao je iz teških pozicija, igrao jedan na jedan i maltene uvek pogađao. Nije svaku utakmicu odigrao tako ove sezone. Večeras jeste i to je bilo to.

Ponosan je bio italijanski stručnjak načinom na koji je čuvan Kevin Panter koji je meč završio sa svega osam poena, pritom je u prvom poluvremenu šutnuo svega dva puta.

– Preko Pantera nismo primili skoro ništa… To smo dobro odradili. Doužera nismo. I to je moja greška.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari