Tristan ponovo dvocifren, ali se u duelu više radovao drugi Srbin 1Foto: AP/John McDonnell

Darko Rajaković mogao da bude zadovoljan trijumfom Toronta nad Vašingtonom (130:122).

Vizardsi i Reptorsi, u rezultatskom smislu, neće aktuelnu sezonu pamtiti po dobrom.

Odavno su obe ekipe izgubile sve šanse za doigravanje i u preostale četiri utakmice pokušaće da ostave što bolji utisak.

U poslednjem međusobnom susretu bolji su bili Reptorsi našeg Darka Rajakovića, mada će duel po dobrom pamtiti i Tristan Vukčević.

Doskorašnji košarkaš Partizana, po svemu sudeći, doneo je dobru odluku kada je odlučio da usred sezone napusti crno-bele i preseli se u prestonicu SAD.

U kratkom vremenskom periodu, uspeo je da protiv Toronta i treći put ostvari dvocifren košgeteski učinak (11p) i samo jedan skok falio mu je da dođe do dabl-dabl učinka.

Sa pozicije pet imao je i četiri asistencije. U skladu sa načinom razmišljanja u NBA, Vukčeviću veoma prija to što je pomeren na poziciju petice.

U Partizanu je forsiran na četiri što mu nikako nije prijalo, pogotovo u smislu odbrane.

Meč je počeo u petorici, iz igre je šutirao 4/10, međutim sa distance je ponovo imao porblema, s obzirom na to da je pogodio smao jednom iz pet pokušaja.

Tristan u ruki sezoni igra u proseku skoro 15 minuta, postiže 7,3 poena, a ima 3,9 skoka i 1.3 asistenciju po meču.

Važno je istaći da će duel sa Torontom pamtiti još jedan mladi košarkaš koji ima veze sa našim prostorima. Deni Avdija, čiji je otac Zufer bio višegodišnji kapiten Crvene zvezde, završio je meč sa čak 32 poena. Imao je i 10 skokova ali i tri blokade.

Košgeterski raspoložen bio je i Džordan Pul sa 29 poena.

Tim Darka Rajakovića uspeva u poslednje vreme da popravi utisak. Do 25. trijumfa u sezoni predvodio ih je Emanuel Kvikli sa 31 poenom i čak 13 asistencija, Er Džej Baret dodao je 22, Keli Olinik 21, dok je Geri Trent Džunior imao 20 poena.

Minesota, Denver i Oklahoma boriće se, na poslednja četiri meča,  za lidersko mesto na Zapadu.

Vulvsi su se posle rutinske pobede nad Lajkersima (127:117), za koje nije nastupio Lebron Džejms zbog prehlade, izjednačili sa Denverom na samom vrhu konferencije (54-24) dok Tanderi imaju samo pobedu manje na istom broju odigranih utakmica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari