Trofeji za najuspešnije sportiste 1Foto: Zoran Mrđa/Fonet

Za najuspešniju sportistkinju Srbije u 2016. godini večeras je proglašena Tijana Bogdanović, koja je na Olimpijskim igrama u Riju osvojila srebrnu medalju u tekvondou, a za najuspešnijeg sportistu vaterpolista Filip Filipović.

Filipović je na Olimpijadi sa vaterpolo reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju i sa „19 postignutih golova bio najkorisniji igrač olimpijskog vaterpolo turnira“. Titulu najuspešnijeg muškog tima ponela je vaterpolo reprezentacija Srbije, dok je najuspešniji ženski tim odbojkaška reprezentacija Srbije koja je osvojila srebrnu medalju u Riju.

Olimpijski komitet Srbije ove godine je dodelio i specijalno priznanje Trofej za najuspešnijeg sportistu u individualnim sportovima, koji je dobio rvač Davor Štefanek koji je Srbiji doneo olimpijsko zlato.

Najuspešniji trener u 2016. godini je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, dok je Trofej Olimpijskog komiteta Srbije za najuspešnijeg mladog sportistu dobio vaterpolista Nikola Jakšić.

Trofeji za najuspešnije sportiste 2

Titulu najuspešnijeg muškog tima ponela je vaterpolo reprezentacija Srbije    Foto: Zoran Mrđa/Fonet

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je, na svečanosti organizovanoj povodom Dana Olimpijskog komiteta Srbije, da su sportisti Srbije u 2016. godini „ispisali nove stranice istorije sporta naše zemlje“.

Uz sve velike uspehe na međunarodnim takmičenjima, svetske i evropske medalje, ovu godinu obeležilo je sjajnih osam medalja koje su olimpijci Srbije osvojili na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, rekao je Divac.

Divac je podsetio da su se olimpijci Srbije vratili sa dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje i jedinstvom, hrabrošću, borbenošću i veštinom napravili podvig i izborili visoko 32. mesto u ukupnom plasmanu država.

Najveći trijumf naših olimpijaca ogleda se u tome što su u borbi za olimpijska odličja bili jedan tim koji je dao sve od sebe za zajednički cilj da Srbiji donese medalju više, istakao je Divac. On je svim sportistima i njihovim trenerima „koji su nas učinili ponosnim i obradovali nas u 2016. godini“ čestitao na ostvarenim uspesima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari