Troje srpskih reprezentativaca u badmintonu na EP za igrače do 17 godina u Sloveniji 1Foto: European U17 championships Solvenia 2021

Reprezentativci Srbije u badmintonu Anđela Vitman, Nina Bogdanović i Viktor Petrović, u pratnji trenera Milana Barbira, učestvovaće na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina koje se u periodu od 7. do 12. septembra održava u Podčetrteku u Sloveniji.

Srpski trio će nastupati u tri takmičarske kategorije – ženskom singlu (Nina Bogdanović), ženskom dublu (Anđela Vitman i Nina Bogdanović) i mešovitom dublu (Viktor Petrović i Anđela Vitman).

Mešoviti par najbolje rangirane evropske takmičarke Anđele Vitman i Viktora Petrovića postavljen je za pete nosioce.

U drugom kolu (1/64) sastaće se sa bugarskim miksom Katerov/Katerova.

Najbolji srpski ženski par Nina Bogdanović/Anđela Vitman takođe je slobodan u prvom kolu dok će se u drugom (1/32), kao osmi nosioc, na terenu naći sa pobednikom duela takmičara Berger/Pranić iz Hrvatske i Halič/Zupančič iz Slovenije.

Nina Bogdanović će nastupati i u ženskom singlu gde će joj prva protivnica biti najbolje rangirana evropljanka Joana Podedvornik iz Poljske.

Prvi mečevi srpskih reprezentativaca u mešovitim parovima održaće u utorak, 7. septembra, u 17:40 časova dok će u ostalim konkurencijama na teren izaći dan kasnije.

‘’Ponovo izlazimo na najveću evropsku pozornicu u uzrasnoj kategoriji do 17 godina. Zbog povrede Viktora Petrovića, najboljeg srpskog takmičara, odustali smo od učešća na ekipnom kontinentalnom šampionatu i prilike da branimo vicešampionsku titulu dok je i nastup na individualnom prvenstvu bio doveden pod znak pitanja. Viktor, Anđela, Nina, ostali reprezentativci i kompletan stručni tim su dali maksimum da oporavljeni i spremni dočekamo dugo očekivani početak Evropskog prvenstva. Optimizam je veliki.’’ – izjavio je Milan Barbir, glavni trener reprezentacija Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari