Tumbaković: Matić nas je sve iznenadio 1Foto: STARSPORT

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da je sve iznenadila odluka Nemanje Matića o povlačenju iz nacionalnog tima.

„Nemanja je iznenadio sve nas, naravno i mene. Imali smo super konekciju u ovih godinu dana od kako sam selektor. Kvalitetan čovek, profesionalac, dugogodišnji reprezentativac. Kada su takve stvari u pitanju, ne treba nagađati. Čovek je izašao i rekao da se umorio, da karijeru vidi u drugom pravcu. Nama je stvarno svima žao. On će sigurno nedostajati ovoj reprezentaciji. Mislim da je Nemanja dobro razmislio pre nego što je to saopštio. Dečko ima svoje planove i želim mu svu sreću u klubu, u velikom je klubu i ne sumnjam da će nastaviti da se razvija“, rekao je Tumbaković odgovarajući na novinarska pitanja.

Matić je pozvan za duele sa Rusijom i Turskom u Ligi nacija, ali se u međuvremenu povukao iz reprezentacije Srbije.

S druge strane, Luka Milivojević nije pozvan za predstojeće duele, a Tumbaković je upitan zašto ga se odrekao.

„Srbija nema pravo, niti bilo koji selektor, da se odrekne nekog od igrača. Nemamo toliko veliku selekciju da bismo se odrekli kvalitetnih igrača. Jednostavno, ovog momenta imamo grupu mladih igrača kojima moramo da damo šansu. Zato su Saša Lukić, Marko Grujić, Nemanja Gudelj i Nemanja Maksimović tu“, kazao je Tumbaković.

On je upitan i da li oseća opasnost da još neko od starijih igrača, pored Matića, povuče sličan potez.

„Nemojmo da teramo momke u penziju, kada oni to ne zaslužuju. Pa, Kolarov ide iz velikog u još veći klub. Granica se promenila, igrači u godinama potpisuju ugovore sa velikim klubovima. Nema starih i mladih, nego dobrih i boljih. Ostavio bih Kolarova da bude tu što duže može, i sve te uslovno rečeno starije igrače“, rekao je Ljubiša Tumbaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari