Tužna realnost Endija Mareja: Vraćam se sa jednim kukom i bez ligamenata 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Škotski teniser ne želi da se preda, uprkos tome što je nedavno teško povredio skočni zglob, na mastersu u Majamiju.

Endi Marej pokidao je ligamente skočnog zgloba na meču sa Čehim Tomašem Mahacom na mastersu u Majamiju (5:7, 7:5, 6:7) posle čega je objavio da ga očekuje duga pauza.

On je 2019. imao operaciju kuka koja je uzročno povezana sa njegovim krajnje prosečnim rezultatima u poslednjih par godina.

Marej je nakon meča istakao da će u konsultaciji sa timom stručnjaka odredi koliko će dugo biti van teniskog terena.

– Ne moram ni da kažem da sam ovo teško podneo. Vratiću se sa jednim kukom i bez ligamenata skočnog zgloba kada dođe vreme – objasnio je Mari u koliko se teškom fizičkom stanju nalazi.

Njegova velika želja jeste da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu posle kojih bi verovatno polako završavao karijeru koja je do problema sa kukovima bila impresivna.

Direktan plasman na olimpijski turnir obezbediće prvih 56 tenisera na ATP listi od 10. juna.

Ako ne obezbedi plasman preko rang-liste, Marej bi mogao da učestvuje kao bivši olimpijski šampion i osvajač grend slem titula, a trenutno je 61. na ATP listi.

Škot je dva puta osvojio Vimbldon i jednom US open, a kolekcija trofeja sa najvećih turnira sigurno bi nu bila veća da kojim slučajem nije izgubio čak pet finala Australijan opena, od kojih većinu od Novaka Đokovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari