U dramskim završnicama Žalgiris srušio Virtus, a Valensija Efes u Istanbulu 1EPA-EFE/SEDAT SUNA

U prvim mečevima 3. kola Evrolige, u dramatičnim završnicama Žalgiris je savladao Virtus (68:65), dok je Valensija pobedila Efes i to u Istanbulu (91:92).

Iako je Virtus vodio u većem delu meča u Kaunasu, Žalgiris je u drugom poluvremenu uspeo da se približi, smanji razliku na smao jedan posed i da u samoj završnici, tačnije poslednjem minutu napravi preokret.

Virtus je u prvom poluvremenu vodio i 12 razlike. Meč je počeo svečanim povlačenjem dresa sa brojem 13 Paulijusa Jankunasa, do ove sezone, višegodišnjeg košarkaša Žalgirisa.

Virtus je na dva i po minuta do kraja imao pet poena više (65:60) posle koša Ifea Lundberga. Ipak, Ignas Brazdeikis i Kinan Evans pogodili su tri bitna šuta, ispostaviće se i presudna za tirjumf domaćina.

Debitant u evropskoj košarci, Litvanac košarkaški školovan u Americi, Brazdeikis je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 14 poena, Ronald Smits je bio još jedini dvocifreni sa 13 poena.

Na suprotnoj strani, Kajl Vims dao je 15 poena, međutim u drugom poluvremenu bio je šuterski neraspoložen, s obzirom na to da je 12 ubacio u prvih 20 minuta. Teodosić je za 14 minuta imao skor od sedam poena i šest asistencija.

U Istanbulu su Micić i Klajburn sve vreme držali Efes u igri, međutim, odsustvo Šejna Larkina nisu uspeli da iskompenzuju dobrim sekvencama epizodista.

Imao je Efes sedam poena prednosti pred četvrtu deonicu, ali je Valensija bila raspoloženija i kolektivnim pristupom uspela je da u dramatičnoj završnici ostvari prvu evroligašku pobedu ove sezone.

Bojan Dubljević je sve vreme igrao veoma dobro, posebno u samoj završnici, međutim, veću odstupnicu napravio je Van Rosom trojkom za 88:84 na minut i po pre kraja meča.

Lako je Belgijanac mogao da bude tragičar pošto je na 23 sekundi izgubio loptu nakon čega je Buboa pogodio za 91:90 u korist domaćina.

Džons posle dva hica sa crte vratio goste u prednost na pet sekundi do isteka vremena.

Posle Atamanovog tajm-auta Efes je napad započeo sa protivničke polovine, ali je odmah ostao bez poseda jer se spetljao Klajburn. Tačnije, okliznuo i izašao sa loptom van granica terena. Gledao se snimak više puta, ali je sudijska trojka odlučila da gosti imaju napad. I to je bio kraj!

U poraženom sastavu Micić je bio najefikasniji sa 22 poena, uz osam asistencija. Vil Klajburn je dao 18, a Elajdža Brajant 10.

Kod pobedinika, istakli su se Bojan Dubljević (20p), Džons je dao 15, uz 8as, dok su Klaver i Van Rosom dali po 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari