U Ečki održana prva ulična trka 1Foto Grad Zrenjanin

U Ečki, pored Zrenjanina, danas je tokom popodneva održana prva ulična trka sa preko 400 učesnika iz  zemlje i regiona.

Trka je organizovana u okviru promocije Zrenjanina koji ove godine nosi titulu Evropskog grada sporta. Pobednik prve ulične trke u Ečki je Maksim Puškar, član AK “Spartak” iz Subotice, koji je 10 kilometra istrčao u vremenu 32 minuta i 35 sekundi.

Drugi je bio Alija Imamović, reprezentativac Bosne i Hercegovine, dok je bronzu osvojio Stefan Tovilović iz Čačka.

U konkurenciji dama slavila je Nevena Jovanović, članica Beogradskog trkačkog kluba, druga je naša zrenjaninka Biljana Kiradžijeva iz AK “AS 023” Zrenjanin, a treća Katarina Pohlod izAK “Hajduk maraton tim” Kula). S

tazu je pretrčalo ukupno 228 učesnica i učesnika. Pobednik trke na 5 kilometara je Aleksandar Stojanović, član Omladinskog atletskog kluba “Beograd”, drugi je kroz cilj prošao Dušan Krstić, a treći je bio Novica Stojanović.

U ženskoj konkurenciji dominirale su Beograđanke i zauzele prva tri mesta, pobednica je Nora Trklja Boca iz AK “Crvena Zvezda”, druga Danijela Barac iz AK “Partizan” i treća Bojana Kaličanin iz Beogradskog atletskog kluba.

U ovoj kategoriji trku je završilo 136 učesnica i učesnika. U konkurenciji štafeta, 2 puta po 5 kilometara, slavili su Ivan Lanc i Branislav Srdić, ekipa pod nazicvom “Rumsterdam”.

Najuspešniji zrenjaninski takmičari u trci na 10 kilometara je Nikša Papić, a takmičarka Biljana Kiradžijeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari