U naredna 24 časa odluka Evrolige o sankcijama zbog tuče igrača Reala i Partizana 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Čelnici Evrolige saopštili su da razloge za prekid meča između Reala i Parizana i objasnili da taj incident sada mora da prođe nezavisnu analizu, a da je rok za to 24 časa.

Dešavanja od sinoć prijavljena su nezavisnom disciplinskom sudiji Evrolige, koji će u naredna 24 časa doneti odluku o incidentima na terenu u skladu sa utvrđenim postupkom, saopštili su iz Evrolige nakon meča.

Evroliga je najoštrije osudila događaje koji su se desili na kraju utakmice.

„Ovakvi događaji ne predstavljaju vrednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu i koje oličava košarkaški sport“, saopštili su oni.

Druga utakmica plej-of serije između Real Madrida i Partizana Mozzart Bet Beograd prekinuta je na 1 minut i 40 sekundi pre kraja, kada je došlo do koškanja, pa i tuče na terenu, a većina igrača obe ekipe utrčala je na teren.

Kada su diskvalifikacije primenjene za one igrače koji su učestvovali u incidentu, a ostali igrači automatski izbačeni zbog napuštanja klupe, nijedna ekipa nije imala potreban minimum od dva igrača, koji je potreban da se završi utakmica. Zbog toga se utakmica smatra zvanično završenom rezultatom koji je bio na semaforu u vreme kada je meč prekinut 80:95 u korist Partizana, koji sada vodi u seriji 2-0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari