U Virtusu se samo šalili: Šengelija ostaje u Bolonji 1foto: STARSPORT

Juče je delovalo da je Tornike Šengelija na putu za Atinu, a već danas uprava Virtusa tvrdi da Gruzin ostaje u Bolonji i da nikada njegov odlazak nije bio ni razmatran.

Imao je Šengelija konkrentu ponudu Panatinaikosa, koji je bio spreman da ispuni njegove zahteve u formi dva miliona evra po sezoni.

Navodno su njegova visoka primanja i bila razlog za odlazak iz Virtusa uprkos validnom ugovoru, međutim, danas je uprava italijanskog velikana demantovala napise u medijima i potvrdila njegov ostanak.

– Zbog cele situacije oko Šengelije, primorani smo da reagujemo i da razjasnimo da igrač nije na tržištu i da nikada nije bilo pregovora sa bilo kojim klubom oko transfera. Možemo da potvrdimo da Toko, koji ima važeći ugovor sa Virtusom, ostaje u našem klubu i za narednu sezonu – istakao je Luka Baraldi, generalni direktor Virtusa.

Ipak, teško je poverovati u tvrdnje Baraldija da Šengelija nije razmatrao opcije odlaska iz kluba, s obzirom na to da su njegovi zastupnici bili u kontaktu sa Crvenom zvezdom, verovanto i sa Panatinaikosom.

Izvesnija je verzija prema kojoj su se u Bolonji preračunali ili osmislili plan da uštedu u budžetu naprave prodajom nekih drugih igrača, s obzirom na to da je finansijski manevar za narednu sezonu smanjen sa 25 na 19 miliona evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari