U Zrenjaninu počela nacionalna nedelja sporta 1Foto: Grad Zrenjanin

Na Trgu slobode u Zrenjaninu održana je manifestacija „Sportski dan“ u prisustvu predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije i Delegacije EU u Srbiji, čime je zvanično započela Evropska nedelja sporta u zemlji.

Učesnici „Sportskog dana“ demonstrirali su različite sportove, mačevanje, badminton, veslanje, kajak, fudbal, nadmetali se u tradicionalnim sportskim igrama, učestvovali u brojnim edukativnim i kreativnim radionicama i družili se sa šampionima iz različitih sportova.

Među učesnicima današnjeg „Sportskog dana“ najviše je bilo najmlađih Zrenjaninaca.

U Zrenjaninu počela nacionalna nedelja sporta 2
Foto: Grad Zrenjanin

Otvaranju je prisustvovao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, koji je rekao da mu je čast što je danas bio u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta za 2021. godinu

– Zrenjanin je našoj zemlji darovao ogroman broj olimpijaca i čak 24 medalje sa Olimpijskih igara – rekao je Maljković.

Ceremoniji otvarnja prisutvovali su i nekadašnji rukometaš i olimpijac Momir Rnić, novi osvajač bronzane medalje u Tokiju rvač Zurabi Datunašvili i šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije EU u Srbiji Pol Prese.

Pored „Sportskog dana“, u Zrenjaninu je organizovan i „Olimpijski čas“ koji je školarcima predstavio olimpijske vrednosti kroz niz obrazovnih interaktivnih radionica.

Najmlađi Zrenjaninci imali su prilike da kroz različite aktivnosti steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima.

U Narodnom muzeju Zrenjanin danas je otvorena i velika izložba Olimpijskog komiteta Srbije „Put pravih vrednosti“.

Izložba govori o istoriji olimpizma u našoj zemlji. Evropska nedelja sporta je manifestacija koju je pokrenula Evropska komisija. Njeni osnovni ciljevi usmereni su na podsticanje građana da se bave fizičkom aktivnošću i usvoje zdrav način života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari