Ubedljiv poraz Partizana od Makabija na startu Evrolige, crno-beli se predali već u prvoj četvrtini 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana izgubili su u Tel Avivu od Makabija rezultatom 96:81 u utakmici 1. kola Evrolige.

Makabi je dvocifrenu prednost stekao krajem prve četvrtine predvođen Lorencom Braunom, koji je pravio velike probleme odbrani crno-belih i lako razigravao i sebe i saigrače.

Gosti su uspevali da uhvate rezultatski priključak u pojedinim trenucima duela, najviše zahvaljujući Aleksi Avramoviću, koji je svojom energijom uspeo da donekle sakrije nedostatke svoje ekipe u odbrani.

Bek crno-belih je u prvom poluvremenu igrao fantastično, ubacio 20 poena za nešto više od 12 minuta na parketu i donekle je držao priključak za raspoloženim domaćinom.

Sredinom drugog perioda bilo je 32:27 za domaće, da bi početkom nastavka crno-beli smanjili minus na osam poena, međutim, stekao utisak da je izraelski šampion i u tim momentima kontrolisao meč.

U poslednjoj četvrtini Makabi je vodio i sa 22 poena razlike, ačl je u finišu Partizan uspeo da smanji na podnošljivih minus.

Duel u Tel Avivu pokazao je gde su najveći problemi Obradovićeve ekipe u ovom trenutku, a to su pozicije plejmejkera i centra.

Partizan je izgubio 16 lopti, dok je protivniku dozvolio čak 15 skokova u napadu.

Za lošu igru pod oba koša može se naći i malo opravdanje zbog činjenice da je Frenk Kaminsk u prvom poluvremenu izašao iz igre, otišao u svlačionicu, a celo drugo poluvreme presedeo je na klupi. Ukupno je na parketu proveo nešto više od šest minuta.

Čini se da je Obradović bio nezadovoljan i partijom Mateuša Ponitke, koji je na parketu proveo uvodnih pet minuta, da bi ga trener potom vratio u igru tek u finišu poslednje deonice.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Aleksa Avramović, koji je postigao 24 poena (8/9 iz igre, 1/3 za tri, 5/6 sa linije penala), za 26 minuta na parketu. Kevin Panter i Pi Džej Doužer dodali su po 11, a Alen Smailagić i Džejms Naneli su ubacili po deset poena.

Partizan naredni meč u Evroligi igra 12. oktobra, kada u drugom kolu gostuje Asvelu.

Evroliga (1. kolo)

Crvena zvezda – Asvel 94:73
Makabi – Partizan 96:81
Barselona – Efes 91:74
Bajern – Alba 80:68
Virtus – Žalgiris 79:82

Petak

Fenerbahče – Milano (19.45)
Panatinaiskos – Olimpijakos (20.15)
Baskonija – Real (20.30)
Valensija – Monako (20.30)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari