Udovičić: Lokalni sport ključ za vrhunske rezultate 1Foto: www.mc.rs

Sportska oprema i lopte fudbalskom i rukometnom klubu u Novom Bečeju deo su pomoći Ministarstva sporta, navedeno je prilikom prve posete ovoj opštini resornog ministra Vanje Udovičića.

On je obišao novobečejsku Halu sportova a nakon toga i stadion fudbalskog kluba Jedinstvo. Kako je rekao, lokalni sport je najvažnija karika za postizanje rekordnih rezultata u vrhunskom sportu. Sve kreće iz malih sredina, navo je ministar.

“Današnjom posetom nastavljamo akciju doniranja sportske opreme i rekvizita za fiskulturne sale. Naša ideja je da obnovimo što više fiskulturnih sala, kako bi obezbedili deci da neometano treniraju i nastave da postižu najbolje rezultate”, rekao je Udovičić

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović je potvrdio da je opština obezbedila 14 miliona dinara za rekonstrukciju parketa u Hali sportova.

“Očekujemo pomoć ministarstva i oko rekonstrukcije ostatka hale sportova. Za nas je bitno da realizujemo plan koji imamo a to je da u naredne dve godine uložimo 120 miliona dinara u sportsku infrastrukturu, uz pomoć vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i Vlade republike Srbije – kazao je Saša Maksimović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari