"Ujedinjeni navijači" protiv Bajatovića 1Foto: STARSPORT

Zvaničnici kluba već danima ignorišu pozive Danasa da iskomentarišu vrlo lošu finansijsku situaciju na „Karađorđu“ i apele trenera prvog tima Nenada Lalatovića da se urgentno pomogne prvotimcima i stručnom štabu, ali i ostalim zaposlenima.

Čitaoci ostaju uskraćeni i za pojašnjenje uloge neformalnog gazde „lala“ Slobodana Milutinovića, bivšeg navijača poznatog kao Sloba Snajper, ali su zato „Ujedinjeni navijači Vojvodine“ današnjim saopštenjem potvrdili nezvanična saznanja našeg lista da u pozadini krize bukti rat između kadrova Srpske napredne stranke i njenog koalicionog partnera u Vladi – Socijalističke partije Srbije. Ovog puta uperenog protiv generalnog direktora FK Vojvodina i JP Srbijagas Dušana Bajatovića.

„On je zarobio klub, pretvorio ga je u svog taoca, i krajnje bahatim ponašanjem odlučuje o njegovoj sudbini. Bajatović samostalno, bez polaganja računa, odobrava javna sredstva JP „Srbijagas“ Novi Sad i istim nedomaćinski raspolaže na samo njemu svojstven i znan način. Tako su i napravljeni nepovoljni poslovni aranžmani, u višemilionskim iznosima u eurima, na štetu kluba. Jedan od primera bahatosti je i sporazumni raskid Ugovora sa bivšim sportskim direktorom Nikolom Lazetićem, sa kim je bilo osnova da se raskine Ugovor o radu, zbog neispunjavanja radnih obaveza i više mesečnog ne pojavljivanja na radnom mestu. Međutim, Bajatović je samoinicijativno napravio „sporazumni raskid radnog odnosa“ i isplatio Nikoli Lazetiću sva Ugovorom definisana primanja, premije za ostvarene rezultate (103.000,00 EUR-a), kao i premiju u iznosu od 80.000,00 EUR-a za osvajanje nacionalnog kupa. Ostaje nejasno zašto je nagrađen i isplaćen Nikola Lazetić za svoj nerad i nepoštovanje kluba, a istovremeno stručni štab i igrači moraju preko sredstava javnog informisanja da traže zarađene plate i premije. Da li se ovo događa slučajno?“, stoji između ostalog u pismu javnosti nepoznatih autora, koji svojoj „meti“ zameraju i nepotpisivanje reprograma duga sa preduzećem „Novi Sad – Gas“ d.o.o. Novi Sad tj. prekid u snabdevanju gasom fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ i činjenicu da je „generalni direktor ‘Novi Sad – Gas’ d.o.o. Novi Sad – Milan Đukić i član upravnog odbora FK ‘Vojvodina’, kum Dušana Bajatovića i visoki funkcioner partije koju na pokrajnskom nivou vodi Dušan Bajatović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari