Ukrajinski fudbaler izvinio se zbog snimka rasističke rep pesme na svom TikToku 1Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Fudbaler Čelsija Mihajlo Mudrik izvinio se zbog korišćenja rasističkih izraza u videu koji je objavio na svom TikToku u julu 2022. godine.

Ukrajinski fudbaler, koji je u zimskom prelaznom roku prešao iz Šahtjora u Čelsi, objavio je video u kojem recituje rep pesmu u kojoj se koriste rasistički izrazi.

Nakon što su mediji objavili sporni snimak Mudrik ga je obrisao, a njegov predstavnik za medije izdao je saopštenje za javnost u kojem napominje da je u pitanju bio nesporazum.

„Mihajlo duboko žali zbog bilo kakve uvrede koju je izazvao video. Njegova namera je bila samo da recituje tekst pesme. Mihajlo žali zbog te odluke i svesrdno prihvata da nije prikladna“, napisao je portparol ukrajinskog reprezentativca.

Organizacija za borbu protiv rasizma u fudbalu Kik It Aut (Kick It Out) osudila je upotrebu rasnih uvreda, bez obzira na kontekst.

„Upotreba takvih izraza važnih ličnosti u fudbalu može samo poslužiti da otera ljude od fudbala“, piše u saopštenju.

Mudrik je pre dvadesetak dana prešao iz Šahtjora iz Donjecka u Čelsi za 100 miliona evra, od čega je jedan deo tog novca namenjen pomoći Ukrajini u ratu sa Rusijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari