"Uplašio sam se i pitao se kako ćemo onda": Stojković priznao šta je pomislio kada je video Savićevića na spisku Crne Gore 1Foto: Fudbalski savez Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije dao završnu reč pred meč drugog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat 2024. godine.

Orlovi su oko podneva stigli u Podgoricu, gde ih sutra čeka duel sa najboljim fudbalerima Crne Gore (20.45), a Dragan Stojković je upravo održao konferenciju za medije pred regionalni derbi G grupe.

„Ne postoje neke tajne između nas. U principu znamo efektivu koju Crna Gora ima. Ispratili smo utakmicu protiv Bugarske i jako važnu pobedu za Crnu Goru. Znam da nema Jankovića, koji je odličan igrač i šteta što je povređen. Priznajem jedino da sam se uplašio kada sam video Savićevića u timu, pomislio sam da se Dejo vratio, pitao se kako ćemo onda, Srećom, nije u pitanju Dejan“, našalio se selektor Srbije, pa uozbiljio priču.

„Mislim da je Crna Gora dobra, kvalitetna ekipa, koja ne sme nikad da se potceni. Jako ih cenim, imaju dosta dobrih igrača, a analiza koju smo imali daće nam neke smernice za sutra… Prvi put sam došao u ovoj ulozi, imam ispred protivnika Crnu Goru, ali to ne menja ništa. Sreo sam mnogo prijatelja, poznanika, dočekalo nas je lepo vreme i sa te strane ugođaj je predivan.

Sa Dejanom Savićevićem sam se čuo i pre nekoliko dana i danas. Pričali smo o fudbalu i svemu. I o tome da je stari hotel Crna Gora promenio ime u Hilton. Meni se ono prvo ime više sviđa“, poručio je Dragan Stojković, inače veliki prijatelj sa nekadašnjim saigračem iz Crvene zvezde, a sada predsednikom Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejanom Savićevićem.

Koliko god da poštuje domaćina, strateg našeg tima još više veruje u svoje ekipe i nastavak pobedničkog niza u kvalifikacijama.

„Nema mnogo razlike u utakmicama, sve one nose važnost, bodovi imaju potpuno jednaku težinu u svakoj. Očekujem od svog tima da uvek bude najbolji na terenu, da osvaja bodove. Sutra se pruža druga prilika posle preskočene prve prepreke. Biće kvalitetan meč, uzbudljiv, takmičarski, ali verujem da moji momci mogu da iznesu taj teret, da odigramo kako znamo“.

Stojković se iznenadio kada je čuo za podak da Orlovi od 2000. godine nisu dobili prve dve utakmice u kvalifikacijama za EP, što sad imaju priliku. Obzirom da su 24. marta pobedili Litvaniju (2:0).

„Nisam znao… Sve tradicije su tu da se ruše. Ne brinem se previše zbog toga, ne obraćam pažnju. Naš cilj se zna, bodovi su važni u svakoj utakmici. Na okupu smo tačno dve godine, sve govori da smo na dobrom putu, da Srbija može da igra atraktivno i da pobeđuje. To se neće menjati bez obzira na ime protivnika“.

Posle duela sa Litvancima iz koloseka je ispao standardni starter na krilnim pozicijama, Filip Kostić, koji se već nalazi na lečenju u Torinu i rukama Juventusovog medicinskog osoblja.

„To je loša vest za nas. Napustio je tim, jer ima upalu ahilove tetive. Bespotrebno je ulaziti u bilo kakav rizik. Odluka je bila da se vrati u klub. Meni je uvek žao kada se igrač povredi, za trenera nema ništa gore, ali i to je sastavni deo fudbala, osetili smo to u Kataru. Moramo da pronađemo rešenje, sigurno ćemo na teren istrčati sa 11 igrača“, izjavio je Stojković, prema čijim rečima još nisu izabrani konačnih 11 i formacija za megdan sa selekcijom bivše jugoslovenske republike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari