Uprkos lošem startu u Evroligi, iz Panatinaikosa poručuju: Radonjić nije ni blizu otkaza 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Panatinaikos je rezultatski očajno startovao u novoj sezoni. Poraz od Partizana bio je čak peti od početka evroligaške sezone (samo jedna pobeda). S tim u vezi, u javnosti je već započeta priča o mogućem otkazu Dejanu Radonjiću, što su iz klubu kategorički demantovali.

Iako je Dimitris Janakopulos, prvi čovek Panatinaikosa, sklon naglim promenama raspoloženja i lakom davanju otkaza trenerima i to po više puta u toku jedne sezone, 48-godišnji vlasnik kluba tvrdi da uopšte ne razmišlja o smeni Dejana Radonjića.

PAO je veoma loše započeo sezonu; na skoru je 1-5 u Evroligi, a ni u domaćem prevenstvu nije preterano ubedljiv.

Činjenica je da je ekipa kasno sklopljena i da je mnogo igrača prošlo samo završni deo priprema, ali je i istina da „zeleni“ igraju loše, nepovezano, bez jasnog plana i ideje u oba pravca igre.

Posle poraza od Partizana, Radonjić se u intervalu od 30 sekundi obratio javnosti što je tamošnje novinare nagnalo na mogućnost otkaza crnogorskom stručnjaku u skorije vreme.

Ipak, Janakopulos je takvu opciju demanotvao i to neposredno nakon završetka meča sa crno-belima.

„Naš trener je dovoljno dobar bio da osvoji ABA ligu, a sada nije jer u mesec i po dana bez priprema nije uspeo da sagradi tim koji će osvojiti sve?“

Navijači Panatinaikosa već žele da vide leđa Radonjiću i žele da vide Pabla Lasa u Atini. Nekadašnji trener Reala sada nema posao i sigurno je najpoželjnije ime za navijače grčkog giganta. Ipak Janakopulos nije rad da menja trenera sada.

„Laso je veliki trener. Ali da vas pitam nešto? Da li je ikada imao priliku da vodi klub sa budžetom manjim od 30, 40 ili 50 miliona koliki je Realov? Kako možete da zaključite šta je najbolji izbor za Panatinaikos? Za mene on nije najblji izbor. Radonjić je najbolji izbor“, dodao je gazda Panatinaikosa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari