Od sedam takmičara tri zlata jedna bronza 1Foto: Arhiva TKD Banjica

Tri zlatne medalje i jedna bronzana rezultat su tekvondo kluba Banjica na državnom prvenstvu za juniore koje je održano proteklog vikeda.

Klub koji se predstavio sa sedam takmičara, pet u A i dva u B selekciji, ovim uspehom rangiran je među prva tri od ukupno 25 koliko ih je učestvovalo u ovom takmičenju.

– Ovo je bilo trenutno najvažnije takmičenje u ovoj godini, na kome je Katarina Jakšić, posle dve godine, ponovo postala državni prvak u kategoriji do 46 kilograma. Takođe zlatnu medalju je, posle teže povrede noge koju je imala pre mesec dana, ponovo osvojila i Vesna Ajduković u kategoriji do 59 kilograma. Njih dve su ovim uspehom imale uvertiru za takmičenje koje će se održati krajem aprila u Švedskoj, u Stokholmu, a odmah potom, samo nedelju dana kasnije idu na otvoreno prvenstvo Alžira. Prvo mesto je još jednom osvojio i Dimitrije Ajduković što mu je blaga odskočna daska za državno prvenstvo za seniore koje će se održati ove godine u maju, gde će prvi put nastupiti kao senior – rekao je za Danas prvi trener TKD Banjica Nebojša Rakić.

Dodao je da je Rastka Stevanović u kategoriji do 55 kilograma, u B selekciji osvojila bronzanu medalju, a uspeh je tim veći što je njoj to tek drugo takmičenje. Anđela Šere zaustavljena je u drugom kolu, dok je Milica Vladisavljević izgubila borbu na startu šampionata, ističe trener TKD Banjica.

On ne krije da su u klubu veoma zadovoljni uspehom svojih takmičara koji su uložili veliki napor u pripremi za ovo nadmetanje. Naglašava i da su veoma zahvalni treneru TK Beograd, Ljubiši Rakiću koji im je pomogao kako kondiciono tako i u taktičkom smislu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari