Uspešan nastup tekvondo kluba "Banjica" na Otvorenom kupu Srbije: Tri takmičara, tri medalje 1Dimitrije i Vesna Ajduković i Vanja Jakšić na Otvorenom kupu Srbije Foto: Danijela Rakić

Na otvorenom kupu Srbije koji je ovog vikenda održan u Vršcu, kao po važnosti i veličini drugo takmičenje seniora u tekvondou, klub „Banjica“ imao je tri takmičara koji su doneli tri medalje.

– Vesna Ajduković je osvojila zlato a proglašena je i za najbolju takmičarku u kategoriji seniorki. Ona je do medalje došla kroz tri dobijena meča, najpre sa takmičarskom iz Novog Sada, potom je dobila takmičarku iz kluba „Galeb“, inače Japansku a na kraju i predstavnici kluba „Akademija“iz Kragujevca – kaže za Danas Nebojša Rakić, glavni trener TK“Banjica“.

Dodaje da je drugo mesto i srebrnu medalju osvojio Vanja Jakšić u kategoriji do 58 kilograma, koji je u prvom meču pobedio rak očara iz niškog „Asteriksa“, zatim je dobio protivnika iz „Galeba“ a u finalu izgubio od borca iz šabačkog kluba.

-Nadamo se da će sa ovim rezultatom Jakšić dobiti šansu da nastupi na prvenstvu Evrope do 21 godine koje se krajem septembra održava u Albaniji -ističe Rakić.

Dodaje da je treću medalju, bronzu, klubu doneo Dimitrije Ajduković koji je u prvom kolu donio meč sa takmičare iz kluba „Feniks“ a izgubio je u polufinalu od državnog prvaka iz Šapca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari