Uzbuna u Milvokiju - Janis se povredio sam od sebe: Kraj sezone? (VIDEO) 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Najbolji košarkaš Baksa, u meču sa Bostonom, osetio bol u nozi i sam napustio parket u trećoj deonici.

Individualno, reprezentativac Grčke nigerijskih korena ima još jednu sezonu na koju može biti ponosan. Sa 30,4 poena druge je strelac lige; uprkos dolasku Demijena Lilarda zadržao je status prve vedete kluba i uglavnom se igra Baksa vrti oko njega.

Timski, pak, Milvoki Baksi su više puta u toku sezone „štucali“ zbog defanzivnih problema smenili su trenera i doveli Doka Riversa, međutim planove bi definitivno mogla da im pokvari povreda Janisa Adetokunba koju je doživeo na poslednjem meču protiv Bostona (104:91).

Naime, sredinom treće deonice, lagano hodajući, bez ikakvog kontakta sa drugim igrače, Janis je osetio zatezanje u mišiću zbog čega je seo na parket i kasnije vidno hramajući napustio igralište.

 

Takve povrede, bez kontakta, obično stvaraju i najveću zebnju u ekipi jer se neretko ispostavljaju kao veoma kompleksne.

Adetokunpo se uhvatio za list leve noge i shodno logici može se pretpostaviti da je problem lako lociran, međutim u Baksima strahuju da kojim slučajem nije u pitanju Ahilova tetiva, zbog čega su odlučili da obave detaljne analize.

U slučaju da je reč o pomenutoj tetivi, lako bi moglo da se ispostavi da je reprezentativac Grčke završio sezonu.

Primer Kevina Duranta možda je i najilustativniji s obzirom na to da je zbog Ahilove tetive košarkaš Finiksa morao da odmara i više od godinu dana provede na rehabilitaciji.

Plej-of startuje 20. aprila i u Milvokiju se nadaju da će do tada precizno znati kakve je prirode i kog stepena povreda najboljeg igrača Baksa koji je na ovosezonskom proseku od 30,4 poena, 11,6 skokova i 6,5 asistencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari