Valensija ponovo traži da se Zvezda kazni zbog „slučaja Topić“ 1Nikola Topić. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Čelnici Košarkaškog kluba Valensija saopštili su da će se žaliti na odluku Evrolige da ne pokrene disciplinski postupak protiv Crvene zvezde jer je na meču ova dva kluba u timu crveno-belih bio i Nikola Topić.

Naime, istog dana kada je odigran duel 17. kola Evrolige između Valensije i Crvene zvezde, FMP je obavestio javnost da je Topić postao član kluba iz Železnika.

Španci su zbog toga u ponedeljak podneli žalbu, koju je dan kasnije Evrolige odbila sa obrazloženjem da Valensija nije podnela prigovor u roku od 48 časova, koliko je predviđeno propisima takmičenja.

U međuvremenu je i ABA liga odlučila da ne dozvoli registraciju 17-godišnjeg igrača za FMP, jer je u trenutku kad je potpisao ugovor sa klubom iz Železnika Topić bio u timu Crvene zvezde na meču sa Valensijom.

Čelnici Valensije sada tvrde da nisu bili upoznati sa propisima ABA lige i da zbog toga nisu mogli da svoju prvu žalbu podnesu u roku od 48 časova.

Takođe, Španci navode da je uprava crveno-belih namerno sakrila činjenicu da je Topić već postao član FMP kako bi mogao da bude u ekipi Zvezde koja je igrala u Valensiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari