Varan potvrdio transfer u Mančester 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Posle Džejdona sanča iz Borusije Dortmund, Mančester junajted završio je još jedan odličan transfer dovođenjem Rafaela Varana iz Real Madrida. Sam francuski štoper praktično je potvrdio da uskoro postaje član „crvenih đavola“.

Varan stiže na Old traford u transferu vrednom 50 miliona evra koliko će Junajted uplatiti na račun Madriđana.

Varan se u emotivnoj poruci oprostio od navijača Reala, bivših saigrača i uprave kluba: “ Prethodnih nekoliko dana bile su ispunjene sa mnogo emocija i osećanja koje sada želim da podelim sa vama. Posle 10 neverovatnih i divnih godina u Real Madridu, klubu koji ću uvek nositi u srcu, došao je dan da se rastanemo. Otkako sam došao ovde 2011. godine, zajedno samo ispunili mnoga očekivanja i napravili stvari o kojima nisam mogao ni da sanjam.

Želim da se zahvalim svim trenerima i svim ljudima u klubu za sve što su uradili za mene.

Veliko hvala svim Madridistima koji su mi uvek pružali podršku i sa njihovim visokim zahtevima me gurali da budem što bolji i da se borim za više.

Imao sam veliku čast da delim svlačionicu sa najboljim igračima sveta. Ostvarili smo nebrojeno mnogo pobeda koje neću nikada zaboraviti. Posebno „La Desimu“.

Shvatio sam kolika je privilegija uživati u tako posebnim momentima.

Na kraju, želim da se zahvalim svim Špancima i posebno gradu Madridu gde mi je dvoje dece rođeno. Ovo će uvek biti posebna zemlja za mene.

Bilo je ovo neverovatno putovanje na sve načine. Odlazim sa osećajem da sam dao sve i da se ni sitnica neće promeniti u našem odnosu.

Novo poglavlje počinje…“, napisao je Varan.

Varan je sa Mančester junajtedom potpisao ugovor na četiri sezone, uz mogućnost produženja na još jednu. On će u Engleskoj zarađivati  duplo više u odnosu na primanja u Realu koja su po sezoni iznosila šest miliona evra neto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari