Vasilije Micić: Devet godina sam radio da bih stigao u NBA, Srbi su nahvalili Oklahomu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ FRIEDEMANN VOGEL

Odlučio je Vasilije Micić ovog leta da se napokon okuša u NBA ligi. Pokušaće da se u Oklahoma Siti Tanderu nametne kao jedan od lidera što neće biti nimalo jednostavno, naprotiv.

Imaće Vasilije Micić ogromnu konkurenciju na bekovskim pozicijama. Navikao je srpski plej tokom godina provedenih u Efesu, pre svega, da bude jedan od lidera ekipe, međutim u Oklahomi su te pozicije već zauzete.

Da bi se izborio za minutažu, Micić će morati da dokaže da je u pojedinim segmentima igre korisniji od osam godina mlađeg Australijanca Džoša Gidijia ili Šeja Gildžijus-Aleksandera koji je jedan od najboljih bekova u čitavoj NBA ligi.

Nisu samo Australijanac i Kanađanin konkurencija Miciću na mestima jedinice i dvojke. Još njih šestorica pokrivaju pomenute pozicije u timu među kojima su i vrlo talentovani Tre Men, preiskusni Viktor Oladipo kao i ruki Kejson Volas, odnosno Eron Vigins.

Većina njih su i dobri „bol hendleri“ što poziciju Vasilija Micića čini kompleksnijom. Ipak, vedar po prirodi karaktera, srpski plejmejker na konkurenciju gleda na pozitivan način.

– Ovog leta NBA se nije dovodila u pitanje, jer sam osećao da sam dostigao najviši nivo u Evropi što je veoma teško. Veoma sam srećan što se ovo konačno dogodilo jer sam iskreno radio devet godina da bih stigao u NBA, tako da mislim da je bilo vredno toga – poručio je Micić na NBA Medija deju.

Srbin se podrobnije raspitao o Oklahomi kao klubu, tačnije Oklahoma Sitiju kao gradu. U ekipi će imati i zemljaka Alekseja Pokuševskog dok je Darko Rajaković, šef struke Toronto Reptorsa, dugo radio u stručnom štabu Tandera.

– Pre nego što sam došao, čuo sam mnogo pozitivnih stvari o organizaciji od drugih ljudi, posebno od Srba koji su već bili u NBA. Svi su imali veoma pozitivne komentare i mišljenja. Potpuno se slažem s njima.

U poslednjih pet sezona Micić je bio jedan od najboljih evroligaških igrača. Sa Efesom je i dva puta osvojio Evroligu, zasluživši i niz individualnih priznanja.

– Mislim da je ova organizacija, veoma, veoma dobra u smislu objekata, pristupa igračima, počevši od teretane, truda da daju sve od sebe pa do trenera. Svaki dan kada dođem u teretanu osećam da svi daju sve od sebe tog dana. To vam daje dodatnu motivaciju. A onda igrači, oni su tako skromni, toliko su konkurentni i spremni za rad.

Odlukom da u najboljim igračkim godinama dođe u NBA, Micić je želeo da se okrene novim izazovima i jačoj košarkaškoj konkurenciji.

– Osećam se kao da moram još jednom da izazovem sebe, a rekao sam i treneru, osećam da mogu da budem možda ove godine najinteresantniji momak na terenu iako sam stariji od drugih. Da, to je glavna stvar koja me pokreće. Kada tamo dostignete neki nivo uspeha, na neki način želite da proširite svoj potencijal, i mislim da je ovaj poziv stigao na vreme. Kao što sam rekao, da nisam dobio ovu ponudu, verovatno bih ostao tamo do kraja. Ali sa uslovima koje su mi dali i poštovanjem koje su mi do sada pokazali u Tanderu, osećam da je više nego dovoljno da dođem i izazovem sebe – objasnio je razloge dolaska nekadašnji košarkaš Efesa, Žalgirisa, Tofaša, Crvene zvezde i Mege.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari