Vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u Subotici 1Foto: Grad Subotica

„Grad Subotica je domaćin vaterpolo reprezentaciji Srbije, najtrofejnije reprezentacije u srpskome sportu. Podatak da su u prethodne 22 godine osvojili 22 medalje računajući samo Olimpijske igre, evropska i svetska prvenstva, govori sve o našim ’delfinima’“, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

On je nakon prijema seniorske vaterpolo reprezentacije Srbije u Gradskoj kući, podsetio da je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u sportovima na vodi naša reprezentacija zauzela peto mesto.

Vaterpolo reprezentacija se nalazi na pripremama u Subotici od 10. do 16. jula i u naredna dva meseca imaće dva velika izazova, krajem jula Svetska liga u Strazburu i krajem avgusta Evropsko prvenstvo u Splitu.

„Zaželeo sam im da se penju na tron i na jednom i drugom takmičenju, a grad se potrudio da im obezbedi sve što im je potrebno, kvalitetne treninge, smeštaj, kompletan Sportsko rekreativni centar Prozivka“, istakao je Bakić.

Kako je naveo, lično je zainteresovan da kao grad sportova Subotica više ne bude na marginama vaterpola u Srbiji, nego da ima glavnu ulogu.

„Ostale su još neke formalnosti kod formiranja Vaterpolo kluba Spartak. Uspeli smo da dovedemo jedno od najčuvenijih vaterpolo imena, proslavljenog reprezentativca Antu Vasovića, čiji je zadatak da kao direktor Kluba postavi jake temelje i organizuje kvalitetan rad kako bi Subotica imala jednu od glavnih uloga u vaterpolo sportu“, rekao je Bakić.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, izrazio je nadu da će se u bliskoj budućnosti organizovati jedan veliki turnir i na taj način promovisati ovaj divni sport u Subotici.

„Mislimo da vaterpolo reprezentacija zaslužuje jedan izuzetan tretman, a samim tim tretman koji imamo ovde mislim da ćemo svojim zalaganjem opravdati i predstavljati i grad Suboticu u najboljem mogućem svetlu“, kazao je Savić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari