"Velika pobeda": Obradović pričao o košarci, novinari mu tražili komentar rata u Ukrajini 1photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener Partizana imao razloga za osmeh posle evroligaške pobede na terenu Žalgirisa – 74:88.

Posle Crvene zvezde i Asvela košarkaši srpskog tima pobedili su i jakog protivnika iz Litvanije, pa sada imaju fine šanse da se probiju u plej-of najjačeg klupskog takmičenja.

„Prvo poluvreme je bilo dobro, pričao sam u svlačionici da se neće predati i to se videlo u trećoj četvrtini, ali na kraju velika i važna pobeda za nas“, uradio je blic analizu Željko Obradović

Trijumfalni het-trik podigao je lestvicu očekivanja navijača crno-belih, jer nije nemoguće da „parni valjak“ u povratničkoj sezoni u Evroligi završi među osam najboljih klubova.

„Čeka nas još dosta teških utakmica, ali imamo sada bolju situaciju u odnosu na prethodan period. Moramo da razmišljamo samo o nama“, ne opterećuje se računicama trofejni stručnjak.

Na kraju konferencije za medije morao je da odgovara i na pitanje o ratu u Ukrajini, jer mu je jedan pripadnik domaće sedme sile tražio komentar vojne agresije Rusije i poruku za napadnuti narod.

„Ponoviću, žao mi je zbog bilo kog rata, želim da se danas završi. Rat je najgora stvar koja može da se dogodi na svetu, ne mogu da zamislim kako je teško narodu i nadam se da ljudi koji odlučuju o stvarima u svetu pronaći način da zaustave ovu tešku situaciju“, rekao je Partizanov trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari