Velike Kup blamaže crno-belih: Koji su sve niželigaši saplitali Partizan? 1foto : Nenad Mihajlovic

Posle raspada SFRJ, klub iz Humske 1 više puta ispadao od timova iz nižih rangova takmičenja.

Današnja brzopotezna eliminacija iz Kupa Srbije, već u 1/16 finala, nije prva takva Partizanova epizoda. I pre boljeg izvođenja penala Radničkog iz Sremske Mitrovice, na terenu trenutno 13. tima na tabeli Prve lige Srbije – 3:1 (1:1, 0:1), dešavalo se da „parni valjak“ stane čim je krenuo ka jednom od dva nacionalna trofeja.

Prvu takvu katastrofu doživeo je 1996. godine, u okviru Kupa tadašnje SR Jugoslavije, kada ga je iz koloseka, posle produžetaka, izbacio BSK-a iz Batajnice. Ondašnji trećeligaš poveo je preko Panića u 48. minutu, da bi Hristov odložio senzaciju u 77. minutu, ali samo do neodbranjivog šuta Vasiljevića u produžetku (109).

Meč su obeležile fantastične odbrane nedavno preminulog Radovana Radakovića, koji je posle nekoliko sezona pojačao Partizan i s njim uspeo da stigne do pobedničkih pehara i u Kup takmičenju i u prvenstvu.

Sledeća noćna mora svakog navijača crno-belih je osmina finala Kupa Srbije i Crne Gore 2005. godine. Jesu izabranici nemačkog stručnjaka Jirgena Ribera dominirali i vodili pogotkom Obiorea Odite od 42. minuta, ali su kao ove godine, poklekli u „foto-finišu“, odnosno sa „kreča“.

Rezervista Joković iskoristio je grešku odbrane „već viđenog“ slavljenika i zakazao penal rulet, da bi Zaječarci otišli dalje zahvaljujući minimalnoj prednosti od 5:4. Taj poraz najduže će pamtiti napadač Srđan Radonjić, zbog promašaja sa bele tačke.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari