Veliki dobitak za srpski rukomet: Stefan Dodić napokon spreman za najveće napore 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Daroviti srednji bek mnogo je nedostajao reprezentaciji Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Još kao dečkić isticao se unikatnim talentom. Godinama je sa svojim ocem autom putovao iz Vranja za Skoplje kako bi trenirao u Metalurgu, vraćajući se istog dana utabanom maršrutom u grad svog odrastanja.

Iako ima tek 20 godina, poprilično je iskusan, s obzirom na to da je promenio dosta vrhunskih klubova u kojima nije uspeo da se izbori za ulogu i minutažu jer je bio sputan kompleksnim povredama.

Kada je bio potpuno zdrav, delovao je fantastično na terenu, kao sredni bek koji ima izvanredan pregled igre.

Dodić je na juniorskom Evropskom prvenstvu 2022. u Portugaliji proglašen za MVP kompletnog turnira.

Prošlog januara debitovao je i za seniorski tim Srbije na Svetskom prvenstvu u Katovicama, ali je Evropski šampionat u Nemačkoj morao da propusti zbog problema sa kolenom.

Oni su i bili razlog raskida saradnje sa Celjem, klubom u koji je došao prošlog leta, nakon kratkog iskustva u rukometnom klubu Zagreb.

Mogao je sa hrvaskim velikanom da oseti i težinu igranja u Ligi šampiona, što je bila ideja i po prelasku u Celje koji vodi naš stručnjak i nekadašnji reprezentativac Alem Toskić.

Posle odlaska iz Slovenije, pristao je na saradnju sa Vojvodinom, za koju još uvek nije debitovao jer se u poslednja dva i po meseca oporavljao od povrede kolena.

Nekadašnji rukoemtaš i Ohrida, kao i Vardara trebalo bi uskoro da debituje za Novosađane, koji su ga strpljivo čekali da se oporavi od povrede.

Nije Dodić zaigrao nedavno u duelu Superkupa koji je Vojvodina osvojila posle ubedljivog trijumfa nad Pančevom (32:22).

Razlozi su bili proceduralne prirode, međutim večeras bi mogao da obuče crveno-beli dres jer će Vojvodina gostovati Crvenoj zvezdi u četvrtfinalu Kupa Srbije (17.00).

– Hvala Bogu, sve je u redu, povreda je sanirana. Već sam odigrao turnir u Vrbasu i bilo je sve kako treba i nadam se da će tako da ostane. Željno iščekujem debi u zvaničnim utakmicama za Vojvodinu – otkrio je Dodić u razgovoru za Mozzart sport.

Talentovani srednji bek prepoznatljiv je po odličnom pregledu igre, pronicljivom pasu i šutu sa poda, međutim za vrhunski rukomet nedostaje mu snaga i izdržljivost.

– Rehabilitacija je bila teška jer mi je mišić bio slab zbog upale kolena. Trenirao sam jako, pripremao se za povratak na teren. Mislim da najzad ulazim 100 odsto.

Ubeđen je Dodić da će moći neometano da trenira i gra, iako još uvek povremeno oseti bol.

– Nekada se desi posle jačih treninga da osetim bol, ali posle terapija se sve to smiri, pa mogu da odradim sledeći trening na istom nivou.

Za svega šest dana, Vojvodina će nastaviti sa takmičenjem u Ligi Evrope. Očekuje je duel sa Kadetenom u Šafhauzenu.

– Spremamo se za to još od sredinom januara. Ne potcenjumo nikog ni u domaćim takmičenjima. Imali smo Superkup Srbije protiv Dinama, sada sledi Zvezda, u subotu Partizan. Zasad je fokus na tim mečevima, ali jeste Liga Evrope izazov. Verujem da ćemo sa ove tri utakmice da uhvatimo formu pred gostovanje u Švajcarsku.

Zbog svoje krhke građe, kao i sklonosti povredama Dodić uglavnom ne igra u odbrani, što bi moralo da se promeni u skorije vreme kako bi postao kompletan rukometaš na nivou Lige šampiona.

– Pričao sam sa trenerom Rojevićem. Plan je da nekada ostanem i u odbrani zbog polukontre, ali da vidimo kakva će biti situacija kad se vratim na teren, koliko ću moći da izdržim tempo. Imam želju da igram i u odbrani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari