Verni Milenković nagrađen najvećim primanjima 1 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Srpski štoper odbio sve atraktivne ponude i produžio saradnju sa Fiorentinom.

Mesecima se brujalo o sigurnom odlasku Nikole Milenkovića u Juventus ili neki od drugih italijanskih klubova većih od Fiorentine, pa i o njegovom transferu u englesku Premijer ligu, ali je on odlučio da zadrži mesto u zanjoj liniji Viole. Tako što je potpisao novi ugovor u trajanju od pet godina.

„Nikola ima DNK-a Fiorentine. Ovo je bila velika želja predsednika Komisa i prezadovoljni smo što smo postigli dogovor o nastavku saradnje“, rekao je povodom sklopljenog posla direktor ljubičastih Džo Barone.

I nekadašnji odbrambeni fudbaler Partizana smatra da je uradio pravu stvar, mada su mnogi smatrali da je vreme da ode u ambiciozniju sredinu.

„Srećan sam i uzbuđen. Prošla sezona bila je teška, ali ni klub ni ja nismo želeli da se rastanemo. Seli smo za sto, razgovarali i dolazak nekih važnih ljudi iz kluba na taj sastanak pokazali su ambiciju i da se nalazimo na pravom putu. Ovde sam uvek osećao da me cene i srećan am zbog izbora koji sam napravio“, rekao je Milenković i dobio zahvalnost u vidu pojačane zarade od 3.000.000 evra, što je osnovna godišnja zarada veća od primanja svih njegovih klupskih kolega.

„Za mene bi bilo prelepo da ove sezone uđemo u Ligu konferencija, a ono što bih najviše voleo jeste da se kvalifikujemo za Ligu šampiona sledeće sezone“, dodao je štoper koji ima gotovo zagarantovano mesto kod selektora Dragana Stojkovića, kada je u pitanju spisak igrača Srbije za Mundijal u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari