Virtus, Miloša Teodosića, želi Serža Ibaku 1EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Osvajanjem Evrokupa, Virtus je stekao pravo učešća u Evroligi naredne sezone. Nameren da bude što kompetitivniji, spreman je da uloži milione evra u jačanje ekipe, a među potencijalnim pojačanjima pominje se i Serž Ibaka. Nakon trinaest, mahom uspešnih sezona u NBA ligi, potencijalni reprezentativac Španije mogao bi da se vrati u evropsku klupsku košarku.

Ibaka je proteklu sezonu proveo u Los Anđeles Klipersima i Milvoki Baksima, ali je sada slobodan igrač.

U dresu Milvokija je prosečno beležio 5,7 poena uz 4,4 skokova po meču u NBA ligi.

Rođen u Kongu, Ibaka je čak trinaest sezona proveo u NBA ligi, nakon što je 2009. izabran kao 24. pik od strane Sijetl Supersoniksa.

Pre Baksa i Klipersa igrao je za Toronto Reptorse, Orlando Medžik i Oklahoma Siti Tander.

Profesionalnu karijeru počeo je u rodnom Brazavilu u ekipi Inter Kluba 2006, sledeće godine stiže u Španiju u ekipu Lospitaleta, da bi naredne sezone igrao za Manresu.

Bio je NBA šampion 2019. sa Torontom, dva puta je bio najbolji bloker lige (2012, 2013), a tri sezone u nizu je biran u najbolji defanzivni tim lige (2012-2014).

Tokom lok-auta 2011. u NBA ligi, Ibaka je potpisao dvomesečni ugovor sa Real Madridom. Nastupio je na šest evroligaških utakmica ne ostavivši neki zapaženiji ofanzivni učinak.

Virtus će sigurno obaviti rekonstrukciju centarske linije. Tornike Šengelija ima ugovor do kraja sezone, a namera mu je da se još jedno okuša u NBA ligi. Na petici su Džakari Sampson, Mo Žaite i Amedeo Tesitori, s tim što je ostanak Sampsona upitan. Pitanje je i da li će Ekpe Judo ostati nakon oporavka od teške povrede ligamenata kolena, koju je doživeo na startu poslednje sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari